Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Απόψε στις δωρεάν προβολές της ΚΝΕ στο Λαικό θεατράκι της Γερμανού η "Λούφα και παραλλαγή" του 1984

Πάτρα: Απόψε στις δωρεάν προβολές της ΚΝ...

Παίζουν ο Γιώργος Κιμούλης και ο Νίκος Καλογερόπουλος

Η ΚΝΕ ως γνωστό για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι διοργανώνει προβολές ταινιών - θερινό σινεμά για ανέργους και νέα ζευγάρια στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο (Γερμανού & Ηλείας) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για σήμερα Δευτέρα 28/7/2014 έχει προγραμματιστεί στις 21.30 στο λαικό θεατράκι της Γερμανού, στην Πάτρα η προβολή της θρυλικής Ελληνικής κοινωνίας, παραγωγής 1984 που είχε αποτελέσει μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, "Λούφα και Παραλλαγή" σε σκηνοθεσία του Νίκου Περάκη. Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κιμούλη, Νίκο Καλογερόπουλο, Ανδρέα Φιλιππίδη, Τάνια Καψάλη και Τάκη Σπυριδάκη, πραγματεύεται την κωμική πλευρά μιας πολύ δύσκολης περιόδου για την χώρα μας, όπως ήταν το δικτατορικό καθεστώς της επταετίας 1967-74, και το γέλιο ως φυσική αντίδραση στην καταπίεση και τη στέρηση της ελευθερίας.

Η ταινία που έχει ως φόντο τον ελληνικό στρατό, απέσπασε 4 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (καλύτερης ταινίας, σεναρίου, α΄ ανδρικού ρόλου και μοντάζ). Στηριγμένη στην απλή φόρμα της, τη σάτιρα και τους διάλογους, η ταινία έγινε μια από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, όπως αναφέρει η wikipedia.

Για τις 30/7 έχει προγραμματιστεί η προβολή του βραβευμένου με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, φέτος φιλμ « 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ» σε σκηνοθεσία Στιβ Μακουίν και για την Παρασκευή 1η Αυγούστου, του φιλμ « ΑΔΩΞΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΗ» του Κουέντιν Ταραντίνο που εκτυλίσσεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture