Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αν δεν ήταν η κακοκαιρία θα γέμιζε την Επίδαυρο ο "Φιλοκτήτης" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το Σάββατο

Αν δεν ήταν η κακοκαιρία θα γέμιζε την Ε...

Στις 3 ή 4 Σεπτεμβρίου η παράσταση θα παιχθεί στο Ηρώδειο

Παρά τις αντιξοότητες που είχαν να κάνουν κυρίως με τις καιρικές συνθήκες και την ξαφνική βροχή που μούσκεψε τα πάντα λίγες ώρες πριν την παράσταση του περασμένου Σαββάτου, η παράσταση «Φιλοκτήτης» που ανέβηκε το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου στην Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2014 πήγε πολύ καλά και το κυριότερο απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια από το κοινό αλλά και τους δημοσιογράφους που ταξίδεψαν έως το αρχαίο αργολικό θέατρο για να δουν την παράσταση και να κάνουν ρεπορτάζ.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr λόγω της βροχής (ως γνωστό το ξαφνικό μπουρίνι έπληξε και την Αθήνα και γενικά σημεία προς την ανατολική Ελλάδα) υπήρξαν και πολλές ακυρώσεις ενώ αρκετοί τελευταία στιγμή ενώ το προγραμμάτιζαν, δεν πήγαν τελικά στην Επίδαυρο. Έτσι αν ο καιρός ήταν καλύτερος και χωρίς την απρόοπτη μεταβολή του, ενδεχομένως η προσέλευση των θεατών να ήταν μεγαλύτερη το Σάββατο το βράδυ. Συνολικά εκτιμάται ότι είδαν την παράσταση και τις δύο βραδιές περίπου 12.500-13.000 θεατές.

Κάποιοι μάλιστα ενθουσιώδεις μίλησαν και για την καλύτερη ίσως παράσταση αρχαίου δράματος του φετινού καλοκαιριού. Όσο για τον Μιχαήλ Μαρμαρινό που υποδύεται τον κουτσό Φιλοκτήτη, λέγεται ότι η ερμηνεία και παρουσία του που καταχειροκροτήθηκε, ήταν σαφώς ανώτερη και πιο πλήρης σε σχέση με την ερμηνεία του τις πρώτες μέρες των παραστάσεων που είχε χαρακτηριστεί κάπως συγκρατημένη και πως η φωνή του δεν ακουγόταν καθαρά και δυνατά. Κερδισμένο στοίχημα θεωρείται η παράσταση και για τον Αιμίλιο Χειλάκη και απ’ ότι φαίνεται όντως η Πάτρα του φέρνει «γούρι», όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Πατρινό σάιτ beau sillage. Καλές εντυπώσεις άφησαν και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αλλά και ο 7μελής χορός.

Τώρα η σίγουρη επόμενη προγραμματισμένη παράσταση του «Φιλοκτήτη» είναι για τις 3 ή 4 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα. Το θέμα πάντως είναι ότι ήδη υπάρχουν πολλές προτάσεις από φεστιβάλ ανά την Ελλάδα να παιχθεί κι εκεί ο «Φιλοκτήτης», χωρίς ωστόσο να φαίνεται εφικτή η πραγματοποίηση κάποιων επιπλέον παραστάσεων. Μάλιστα σκέψη του Αιμίλιου Χειλάκη ήταν μήπως η παράσταση ξαναπαιζόταν στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο τον Σεπτέμβριο για 2 ή 3 μέρες, χωρίς πάντως μέχρι αυτή την ώρα να είναι κάτι σίγουρο.

Στο μεταξύ υπάρχει και το επιπλέον πρόβλημα κάποιων θεατρικών υποχρεώσεων του κ. Μαρμαρινού μέσα στον Σεπτέμβριο στο Παρίσι.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture