Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Μανώλης Μητσιάς αυτή τη Δευτέρα στην Πάτρα μαζί με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων "Θ. Τσιπινάκης"

Ο Μανώλης Μητσιάς αυτή τη Δευτέρα στην Π...

Σε μία συναυλία με τραγούδια Χατζιδάκι και Τσιτσάνη

Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα σε δύο κορυφαίους και συνάμα πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους, Έλληνες δημιουργούς θα ξεδιπλωθεί στην σκηνή του Aρχαίου Ρωμαϊκού Ωδείου αυτή την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, στις 21.30, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Βασίλης Τσιτσάνης. Ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Μάνος Χατζιδάκις, θα έχουν μία μελωδική «συνομιλία» μέσα από αξέχαστα τραγούδια, με όχημα την φωνή του Μανώλη Μητσιά, ενός αξιόλογου ερμηνευτή με μία σπουδαία και συνεπή πορεία στην εγχώρια έντεχνη και λαική μουσική σκηνή που ξεπερνά σε διάρκεια τα σαράντα χρόνια.

Πρόκειται για μια εκρηκτική συνύπαρξη αριστουργημάτων της σύγχρονης Ελληνικής δημιουργίας, διαφορετικού ύφους, που βρίσκουν την απαιτούμενη αρμονία στο κοινό ήθος, την ποιότητα και την ομορφιά. Έργα υψηλής τέχνης, που αποδίδονται συγκλονιστικά από τα μαντολίνα, τις κιθάρες, τις μαντόλες, της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων που συνοδεύει τον Μανώλη Μητσιά, σε ένα μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας θα συντελεστεί το «πάντρεμα» μεγάλων λαϊκών τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη όπως η Αχάριστη, η Συννεφιασμένη Κυριακή, ο Απόκληρος, το Σκαλοπάτι, η Αρχόντισσα, το Πέφτεις σε Λάθη, το Μπαξέ Τσιφλίκι, με τα έντεχνα και λυρικά ακούσματα του Μάνου Χατζιδάκι, την Αθανασία, το Νανούρισμα, το Μελαγχολικό εμβατήριο, το Κυκλαδίτικο, τον Τσάμικο, το Παραμύθι, τη Μικρή Ραλλού.

Ερμηνευμένα από τον Μανώλη Μητσιά, που είχε την τύχη να συνεργαστεί και με τους δύο αυτούς μεγάλους μας συνθέτες, με τον Τσιτσάνη που του εμπιστεύτηκε ακόμη και την επέτειο των 40 χρόνων του και τον Χατζιδάκι που του πρόσφερε τις πρώτες εκτελέσεις σε σημαντικούς δίσκους, όπως η Αθανασία, ο Χειμωνιάτικος Ήλιος, της Γης το Χρυσάφι.

Ένα πρόγραμμα ανθολόγιο κλασικών πλέον ελληνικών τραγουδιών, που μοσχοβολάει Ελλάδα και προσκαλεί σε γιορτές αλλά και ξαφνικούς εσπερινούς. Μία ανάταση ψυχής, ένας διάλογος βγαλμένος απ’ τα σωθικά και την καρδιά της πρόσφατης ιστορίας μας, που την αφηγούνται με τον μοναδικό μελωδικό τους τρόπο εναλλάξ-εκεί που σταματάει ο ένας, αρχίζει ο άλλος-δύο από τους πρώτους των πρώτων μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τίτλο "Εσπερινοί Διάλογοι" παρουσιάστηκε με επιτυχία πριν από λίγες μέρες στο Ηρώδειο, στην Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ – ΑΜΕΑ – ΑΝΕΡΓΟΙ 10€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

BΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ DISCOVER, ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ και ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ 38ο & 14’.

Εκ των χορηγών υποστήριξης και επικοινωνίας της μουσικής παράστασης είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture