Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Λεύκωμα: Επαγγέλματα που άντεξαν στο χρόνο

Λεύκωμα: Επαγγέλματα που άντεξαν στο χρόνο

Παρουσιάζεται κια ο Πατρινός Κώστας Μακρής

Πρόκειται για το εξαιρετικό λεύκωμα Επαγγέλματα που άντεξαν στο χρόνο, των εκδόσεων ΤΟΠΙΟ, με φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη και κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη.

Πρόκειται για μια μοναδική περιήγηση στην κοινωνία των επαγγελμάτων που χάνονται, που σβήνουν, αλλά και που διατηρούνται χάρη στο πείσμα και στην ιδιαίτερη ματιά που έχουν για τη ζωή μερικοί εκλεκτοί τεχνίτες

Ιδιαίτερη τιμή για την Πάτρα και την Αχαία αποτελεί το γεγονός ότι στο λεύκωμα αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο Κώστας Μακρής, ο αυθεντικός συνεχιστής της τέχνης του Θεάτρου Σκιών και του Έλληνα Καραγκιόζη.

Οι σελίδες αφιερωμένες στο Μακρή, περιγράφουν το πάθος και το μεράκι της τέχνης του, την βαθιά πίστη στη δημιουργία και την προσφορά και το σεβασμό στους δασκάλους και πρωτοπόρους μάστορες του Καραγκιόζη.

Η αναγνώριση της προσφοράς του Κώστα Μακρή και από αυτή την έκδοση, αποτελεί ένα παρήγορο και ενθαρυντικό βήμα σε μια εποχή ισοπέδωσης και αδιαφορίας.

Ας σημειωθεί ότι το λεύκωμα έχει ήδη μεταφρασθεί και κυκλοφορεί και στην Ολλανδία.

Τα κείμενα για τον Κώστα Μακρή στην Ολλανδική έκδοση έχει επιμεληθεί ο γνωστός συγραφέας και ποιητής Διονύσης Καρατζάς, ο οποίος σημειώνει για τον Κώστα Μακρή : Οι φιγούρες του Θεάτρου Σκιών στα χέρια του Μακρή, αποκτούν ζωή και λάμψη, μέσα από τη δύναμη του καλλιτέχνη να διοχετεύει «ενδοφλεβίως» νοήματα και ελευθερίες.

Η έκδοση θα παρουσιασθεί επίσημα στην Αθήνα , στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009 , με ομιλητές τους: Λιάνα Κανέλη, δημοσιογράφος, βουλευτής, Κώστας Σερέζης, Δημοσιογράφος και τους υπευθύνους του λευκώματος Πάνο Θεοδωρίδη και Δημήτρη Ταλιάνη.

Η εκδήδωση παρουσίασης θα επαναληφθεί και στην Θεσαλονίκη στις 3 Δεκεμβρίου, αλλά και στην Πάτρα, στο Βυρσοδεψείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture