Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βομβαρδίστηκε η Κρανέα Ελασσόνας από 45 μαχητικά, στο πλαίσιο αεροπορικής άσκησης

Βομβαρδίστηκε η Κρανέα Ελασσόνας από 45 ...

Την άσκηση παρακολούθησε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ολοκληρώθηκε η αεροπορική άσκηση με την ονομασία «ΚΑΜΠΕΡΟΣ» όπου συμμετείχαν 45 μαχητικά όλων των τύπων που διαθέτει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και επιχείρησαν στο πεδίο βολής Κρανέα Ελασσόνας.

Όπως αναφέρει το σάιτ newpost.gr, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της ανώτατης ηγεσίας του Πενταγώνου, δοκιμάστηκαν σήμερα το πρωί όλα τα σύγχρονα πυρομαχικά που διαθέτει η Πολεμική αεροπορία μας. Καταγράφηκε, με επίσημο τρόπο, η αποτελεσματικότητά των βλημάτων και του το κατά πόσο ισχύουν τα όσα υπόσχονται οι κατασκευάστριες εταιρίες τους. Αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το οπτικοακουστικό υλικό από την άσκηση αυτή.

Από τα ξημερώματα σήμερα το πρωί φορτώθηκαν με πυρομαχικά, F-16, Μirage και Α-7 ενώ σε άλλα αεροσκάφη ανατέθηκε ο ρόλος στο να παρέχουν προστασία σε εκείνα που θα έπλητταν τους στόχους εδάφους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ήταν η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού και ο έλεγχος της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των οπλικών συστημάτων και όπλων που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατευθυνόμενα βλήματα και «έξυπνες βόμβες».

Να σημειωθεί ότι είναι η τελευταία συμμετοχή των Α-7 σε άσκηση καθώς τα συγκεκριμένα βομβαρδιστικά , όσα έχουν απομείνει, παροπλίζονται αφού δεν υπάρχουν πια ανταλλακτικά γι αυτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις