Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συγκίνηση για τον θάνατο της 59χρονης επιτυχημένης συγγραφέως και μεταφράστριας Καίτης Οικονόμου

Συγκίνηση για τον θάνατο της 59χρονης επ...

Το τελευταίο της μυθιστόρημά, «Η καρδιά θυμάται» τιμήθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Κοινού Public στην κατηγορία των Μεγάλων Συγκινήσεων

Το αγαπημένο της ρητό ήταν «θέλω σημαίνει μπορώ». Η θέληση όμως της 59χρονης μεταφράστριας και γνωστής και αγαπητής συγγραφέως Καίτης Οικονόμου να κρατηθεί στη ζωή δεν ήταν αρκετή ώστε να κερδίσει τη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε θλίψη στον χώρο της λογοτεχνίας και των γραμμάτων και στους χιλιάδες αναγνώστες – αναγνώστριες της. Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», η Καίτη Οικονόμου γεννημένη στην Αθήνα όπου ζούσε και εργαζόταν, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός  τα μυθιστορήματά  «Λευκή ορχιδέα», «Το φθινόπωρο της μάγισσας», «Έρωτας πόλεμος» και «Η καρδιά θυμάται», ενώ από τις εκδόσεις Ωκεανίδα τα βιβλία «Δράκος στο χιόνι», «Μου το είπε ένας άγγελος», «Το σκουλαρίκι της τύχης», «Ο κήπος με τις μουριές».

Το τελευταίο μάλιστα μυθιστόρημά της, «Η καρδιά θυμάται» (2012), τιμήθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Κοινού Public στην κατηγορία των Μεγάλων Συγκινήσεων. Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί και προτιμηθεί ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό.

Η Καίτη Οικονόμου συνεργάστηκε με πολλούς εκδοτικούς οίκους (Mεταίχμιο, Ψυχογιός, Διόπτρα, Μίνωας κ.ά.) ως μεταφράστρια. Η μετάφραση εξάλλου ήταν για χρόνια η βασική της επαγγελματική ιδιότητα. Στα δεκάδες έργα τα οποία μετέφρασε («Specials», «Η αγάπη είναι γένους θηλυκού», «Το σπίτι των ανέμων» κ.ά.) συγκαταλέγονται και εκείνα της αγαπημένης σειράς βιβλίων του Χάρι Πότερ της Τζόαν Ρόουλινγκ.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στις 16.00 από το νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture