Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μύκονος: Μπαίνουν "λουκέτα" σε νυχτερινά μαγαζιά - "Λευκή" απεργία από τους καταστηματάρχες!

Μύκονος: Μπαίνουν "λουκέτα" σε...
Χριστακόπουλος Θάνος

Την Τρίτη

Κινητοποιήσεις από την Τρίτη αποφάσισαν οι καταστηματάρχες στη Μύκονο, αντιδρώντας στο "σφράγισμα" εννέα κέντρων διασκέδασης από την αστυνομία, για υπέρβαση ωραρίου, την ώρα που αναμένεται να μπει λουκέτο και σε 80 ακόμη κέντρα τις επόμενες ημέρες.

Μεγάλες αντιδράσεις υπήρξαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου της Μυκόνου, το μεσημέρι του Σαββάτου κι αιτία ήταν η έκτακτη συνάντηση των ιδιοκτητών νυχτερινών μαγαζιών, οι οποίοι "άστραψαν και βρόντηξαν", καθώς αντιδρούν στην απόφαση να μπει "λουκέτο" την Τρίτη σε εννέα νυχτερινά καταστήματα, τα οποία αναμένεται να σφραγιστούν από τους άντρες της Αστυνομίας Μυκόνου.

Για τα συγκεκριμένα καταστήματα υπήρξαν καταγγελίες για υπέρβαση ωραρίου, τόσο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι, όσο και τη νύχτα, όταν κανονικά θα πρέπει να κλείνουν στις 3 τα ξημερώματα, πιθανότητα... μηδαμινή αν αναλογιστεί κανείς πως εκείνη την ώρα η νυχτερινή διασκέδαση είναι στο απόγειό της, ειδικά μεσούσης της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού.

Μάλιστα, μετά από εισηγήσεις που έκαναν πολλοί από τους παρευρισκόμενους, αποφασίστηκε, σε ένδειξη συμπαράστασης, να αντιδράσουν, αφού θεωρούν "τεράστια αδικία" αυτό που γίνεται σε επίπεδο νομοθεσίας και το οποίο είναι για εκείνους "καταστροφικό".

Όπως επισήμανε ο πρόεδρός των καταστηματαρχών, Ι. Θεοχάρης, η αντίδραση και η κατεπείγουσα συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο είναι πλέον μονόδρομος, μετά και τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με την οποία δεν δίνεται το δικαίωμα στους επαγγελματίες να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο για μηνύσεις, που τους έχουν κατά καιρούς υποβληθεί και αφορούν στην πλειονότητά τους σε παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας και, κατά περιπτώσεις, σε ηχορρύπανση.

Η συμπαράσταση της δημοτικής αρχής

Τη συμπαράστασή τους, σε κάθε περίπτωση, εξέφρασαν τόσο η απερχόμενη δήμαρχος του νησιού, Ειρήνη Γρυπάρη, που δήλωσε έτοιμη να σταθεί στο πλευρό των επιχειρηματιών, όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Κώστας Κουκάς, ο οποίος μάλιστα συνέστησε σε κάθε περίπτωση ψυχραιμία και ζήτησε απ' όλους να κάνουν το ίδιο, προκειμένου να πετύχουν αυτό που επιδιώκουν.

Ο κ. Κουκάς τόνισε πως και ο ίδιος θα προσπαθήσει "με νύχια και με δόντια" να είναι κοντά στις κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες από τους Μυκονιάτες επιχειρηματίες, παρά το γεγονός ότι θα αναλάβει και επίσημα το δημαρχιακό θώκο από το Σεπτέμβριο, διευκρινίζοντας ότι είναι παρών και στην πρώτη γραμμή με όλους τους συντοπίτες του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις