Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί Αγίας Τριάδας σε Ζαρουχλέικα και Βουδ

Πάτρα: Πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί Αγίας ...

Δείτε το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Πολλοί ιεροί ναοί της περιοχής της Πάτρας εορτάζουν το τριήμερο της Πεντηκοστής και της μεγάλης εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη στον χριστιανικό κόσμο, το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και είναι ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό.

Κατά την Ορθόδοξη εκκλησία «εκπορεύεται» από τον Πατέρα ενώ κατά την Καθολική εκκλησία και από τον Υιό. Η διαφορά αυτή είναι γνωστή ως filioque («και εκ του Υιού»).

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος που είναι κινητή, είναι πάντοτε ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα, αμέσως μετά την ημέρα της Πεντηκοστής. Η ημέρα αυτή είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού όπως κάθε χρόνο θα αποτελέσουν οι ναοί της Αγίας Τριάδας στα Ζαρουχλέικα καθώς και στην περιοχή, λίγο πιο κάτω από την πλατεία Βουδ.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την αρχιερατική Θεία λειτουργία το πρωί της Δευτέρας 9 Ιουνίου 2014, του Αγ. Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Τριάδος, στη Βουδ και θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Στον ίδιο ναό την Κυριακή 8 Ιουνίου το απόγευμα στις 19.00 θα τελεστεί εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο ηγούμενος της μονής Γηροκομείου, αρχιμανδρίτης Συμέων Χατζής ενώ θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Ιουνίου στις 19.00 θα ακολουθήσει εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας σε δρόμους πέριξ του ναού. Στον εσπερινό θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ο πρωτοσύγκελος και ηγούμενος της μονής Αγίων Πάντων, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Να θυμίσουμε ότι μετά το πέρας της πρωινής Θείας λειτουργίας της Κυριακής της Πεντηκοστής, τελείται στους ιερούς ναούς ο καθιερωμένος από την θρησκευτική μας παράδοση εσπερινός της Γονυκλισίας.

Σήμερα δε Παρασκευή 6 Ιουνίου είναι αφιερωμένη η μέρα στις ψυχές των νεκρών γι’ αυτό και σε πολλούς ναούς οι πιστοί πηγαίνουν κόλλυβα και οι ιερείς μελετούν τα ονόματα των τεθνεώτων.

Ακόμα το λαμπρό τριήμερο αυτό του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζουν οι ναοί της Αγίας Τριάδας στον Ψαθόπυργο, στην Καλλιθέα και τον Άνω Αλισσό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις