Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα - Κώστας Πελετίδης: Τι σκέφτεται για την διαχείριση των σκουπιδιών - "Κύριος στόχος να μην επιβαρυνθούν οι δημότες"

Πάτρα - Κώστας Πελετίδης: Τι σκέφτεται γ...

Τι είπε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος σήμερα στον Αντέννα Πάτρας 105,3

Το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών φαίνεται ότι βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Νωρίτερα το thebest.gr αποκάλυψε τι διημείφθη ανάμεσα στους κυρίους Πελετίδη και Χρήστο Νικολάου (νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας) στη χθεσινή συνάντηση τους στα Ζαρουχλέϊκα, παρόντων και των κυρίων Θανάση Ραυτακόπουλου και Σπύρου Τραχάνη.

Λίγο αργότερα ο κ. Πελετίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Φόρα παρτίδα» των Νίκου Σύφαντου και Αφροδίτης Τσικριτζή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 είπε ότι η νέα δημοτική αρχή της Πάτρας δεν πρόκειται, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, να δεχθεί οποιαδήποτε επιλογή που θα βαρύνει περαιτέρω τους δημότες, είτε της Πάτρας είτε άλλων, γειτονικών Δήμων. «Κύριος στόχος είναι να μην υπάρξει επιβάρυνση των δημοτών», ήταν ο άξονας πάνω στον οποίο κινήθηκε ο νέος Δήμαρχος.

Προσθέτοντας ότι ενδεχομένως μια «μικρή Μονάδα κομποστοποίησης να είναι η λύση στην επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο κ. Πελετίδης ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις αναφορές του και όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε ότι δεν ακυρώνει καμία προεργασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον πεδίο της εξεύρεσης μιας μόνιμης λύσης για την μετά Ξερόλακκα εποχή. Επέμεινε, ωστόσο, εμφαντικά στη θέση της παραταξής του ότι δεν υπάρχει περίπτωση, όποια λύση κι αν προκριθεί, να σημάνει επιβάρυνση των δημοτών.

Είναι, πάντως, ορατό ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποδεικνύεται σε ακανθώδες πρόβλημα και για την νέα δημοτική αρχή. Σε ό,τι αφορά δε στον κ. Νικολάου, ο κ. Πελετίδης είπε ότι οι ομάδες συνεργασίας που θα συγκροτηθούν από τις δυο πλευρές θα λειτουργήσουν με συναντίληψη ώστε να υπάρξουν κοινοί άξονες δράσης πάνω σε κοινά προβλήματα ανάμεσα στους δυο Δήμους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις