Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ: Το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ: Το θέμα της Κεντροαρισ...

Σύμφωνα με το Νίκος Ανδρουλάκη, υπάρχει ανάγκη συνεννόησης με τη ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά, αφού πρώτα η ΔΗΜΑΡ «σταθεί στα πόδια της», για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο BHMA FM ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα».

Όπως είπε, «πρέπει να δομηθεί ένας πολιτικός, προγραμματικός λόγος και εκεί πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλλει πολύ η ΔΗΜΑΡ, ώστε να μπορέσει να έχει συγκεκριμένες αιχμές για το πώς η χώρα θα σταθεί στα πόδια της μετά το Μνημόνιο».

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό, ανέφερε ότι το σωστό είναι πρώτα να υπάρξει ανανέωση της πολιτικής ατζέντας και κατόπιν προσήλωση στα πρόσωπα που θα ενταχθούν στην κυβέρνηση.

«Πρέπει να βάλουμε μπροστά την πολιτική ατζέντα και μετά να συζητούμε τα πρόσωπα. Υπάρχει μια ενίσχυση των άκρων και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αντί να πάρουν αποστάσεις, προσπαθούν να το διαχειριστούν... Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συζητά πολιτικά για να υπάρχει ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης, αλλά είναι άλλο οι στρατηγικές συμμαχίες. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει στρατηγική συμμαχία ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνει έναν διμέτωπο πολιτικό αγώνα και να στηρίξει την αυτονομία του και την ιστορική πολιτική του διαδρομή. Εμείς, δεν θέλουμε να είμαστε ο κολαούζος της εξουσίας, είτε δίπλα στη ΝΔ είτε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν κάποιοι υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ ες αεί - κάποιοι υπουργοί "χάιλαντερ"... Σαν κουλτούρα, πρέπει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να έχει πάντα υπουργούς και το ΠΑΣΟΚ να είναι πάντα στην εξουσία; Όχι βέβαια! Μπορεί να υπάρχει και στην αντιπολίτευση. Και να σας πω και κάτι; Αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συμμαχήσει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ. Δεν μπορεί να δημαγωγεί συνέχεια στην πλάτη μας. Και ο κ. Σαμαράς που τα δύο πρώτα χρόνια το έπαιζε αντιμνημονιακός και ο κ. Τσίπρας που τέσσερα χρόνια τώρα το παίζει το ίδιο. Ας συγκυβερνήσουν, λοιπόν!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις