Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης με την "Ανάσταση του Μάικλ Τζάκσον" έρχεται στην Πάτρα

Ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης με την &qu...

Το βιβλίο του με τον ιδιαίτερο τίτλο και στόρι του, θα παρουσιαστεί στο Λιθογραφείον στο πλαίσιο του maydayz 2014

Η ομάδα πολιτισμού AREA 51 στο πλαίσιο του φεστιβάλ maydayz 2014, προσκαλεί το κοινό στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Δημήτρη Σωτάκη με τίτλο «Η Ανάσταση του Μάικλ Τζάκσον», που θα γίνει την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 στις 20.30 το βράδυ, στο θέατρο Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων.

Το αναπάντεχο και πρωτότυπο αυτό βιβλίο του σημαντικού Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Σωτάκη κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο από τις εκδόσεις Κέδρος και έχει σημειώσει επιτυχία. Το βιβλίο περιγράφει το παράξενο ταξίδι που ξεκινά μια καλοκαιρινή νύχτα, όταν ένας άντρας, βυθισμένος στην κατάθλιψη, δέχεται την επίσκεψη του θρύλου της ποπ μουσικής Μάικλ Τζάκσον.

Μια ιστορία για τη φιλία και τον πόνο που γεννά η ανθρώπινη μοναξιά, μια αλλόκοτη αφήγηση με συχνές εκπλήξεις και εμβόλιμες αφηγήσεις, που θέτουν ερωτήματα για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη ζωή μας, αλλά και το επερχόμενο τέλος της.

Χωρίς τις απαραίτητες διευκρινίσεις και μια εκλογικευμένη εξήγηση για το αναπάντεχο και απρόσμενο αυτό γεγονός, ο καταθλιπτικός άνδρας καλωσορίζει και φιλοξενεί τον Τζάκσον στο σπίτι του για το προσεχές διάστημα. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει ένα παράξενο ταξίδι στην τρέλα και στο σαρκασμό, στο παράλογο και το κωμικό, με τους δύο ήρωες να πασχίζουν να ερμηνεύσουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τις πολλαπλές μορφές της πραγματικότητας.

Ο Δημήτρης Σωτάκης ανήκει στη νεότερη γενιά των Ελλήνων συγγραφέων. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1973 και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα 7 μυθιστορήματα και μια συλλογή διηγημάτων.

Το βιβλίο του «Το θαύμα της αναπνοής» (2009) κατέκτησε το βραβείο Athens Prize for Literature και ήταν υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας. Κυκλοφορεί σε Γαλλία, Τουρκία, Σερβία, Σκόπια και Ταϊβάν.

Για το βιβλίο «Η Ανάσταση του Μάικλ Τζάκσον» θα μιλήσουν στην εκδήλωση στο Λιθογραφείον ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος, o Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, συγγραφέας και ο ίδιος ο Δημήτρης Σωτάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εκδόσεων Κέδρος και του βιβλιοπωλείου Η Γωνιά του Βιβλίου.

«Το περασμένο καλοκαίρι ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής της ποπ Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2009, με επισκέφτηκε στο σπίτι μου, που βρίσκεται σε μια συνοικία κοντά στο κέντρο της πόλης», με αυτή την φράση ξεκινά το συγκεκριμένο μυθιστόρημα που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

«Ο Μάικλ Τζάκσον είναι ένα πρόσωπο που δε θα χτυπούσε την πόρτα αυτού του ήρωα ή πιο σωστά που ποτέ δε θα χτυπούσε την πόρτα κάποιου και ακριβώς αυτή η αλλόκοτη, παράδοξη συνθήκη είναι που δυναμιτίζει την ιστορία. Θα μπορούσε να είναι ο Έλβις ή ο Τζον Λένον, αλλά είναι ο Μάικλ. Που είναι μια αγαπητή αλλά και γραφική φιγούρα, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια», ανέφερε ο Δημήτρης Σωτάκης σε συνέντευξη του στο σάιτ popaganda.gr.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι αυτή την περίοδο, στα διεθνή τσαρτ και ραδιόφωνα (ήδη έχει πιάσει την κορυφή στο top των singles στις ΗΠΑ) 5 χρόνια μετά τον θάνατο του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη που είχε ξεκινήσει την μουσική του πορεία από παιδάκι με τους Jackson Five, πρωτοστατεί το τραγούδι «Love Never Felt So Good», ένα κομμάτι που χρονολογείται από το 1983.

Το τραγούδι αυτό που τότε είχε βγει σε demo γραμμένο από τον Τζάκσον και τον Πολ Άνκα, χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία σμίγει υπέροχα την φωνή του αξέχαστου σταρ με αυτή του 33χρονου Τζάστιν Τιμπερλέικ.

O Mάικλ Τζάκσον πέθανε σε ηλικία 50 ετών.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture