Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εντείνονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ-Την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δρομολογεί ο Αχαιός Ανδρέας Λοβέρδος

Εντείνονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ-Την ...

Έχουν αρχίσει ήδη συζητήσεις και γίνεται προσπάθεια να επανέλθουν στην Κ.Ο. και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Μίμης Ανδρουλάκης

Την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δρομολογεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, μαζί με τον έτερο ανεξάρτητο βουλευτή και στενό του συνεργάτη Χρήστο Αηδόνη.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο ίδιος στον Βήμα FM, έχουν αρχίσει ήδη συζητήσεις και γίνεται προσπάθεια να επανέλθουν στην Κ.Ο. και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Μίμης Ανδρουλάκης, προκαλώντας την αντίδραση του τελευταίου, ο οποίος αποσαφήνισε ότι δεν συμμετέχει σε καμιά τέτοιου είδους συζήτηση και παραμένει ανεξάρτητος.

Την επιστροφή του κ. Λοβέρδου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει την περασμένη Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ωστόσο συνεργάτες του κ. Λοβέρδου σημείωναν με νόημα ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι «η κοινή πορεία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ – Ελιάς», θεωρώντας προφανώς ότι ο κ. Λοβέρδος και κ. Αηδόνης είναι οι μόνοι βουλευτές προερχόμενοι από την Ελιά και οι υπόλοιποι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Τα ίδια στελέχη δηλώνουν ότι θα ακολουθήσουν με το ΠΑΣΟΚ κοινή κοινοβουλευτική πορεία και θα συμμετάσχουν στα όργανα του κινήματος ως συνεργαζόμενοι. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, ο κ. Λοβέρδος προτίθεται τις επόμενες ημέρες να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία θα ανακοινώνει ότι ο ίδιος και ο έτερος βουλευτής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Χρήστος Αηδόνης, θα συνεργάζονται με την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μεν ανακούφιση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου χθες Δευτέρα πολλά στελέχη του κόμματος εκτίμησαν ότι το 8% που έλαβε στις ευρωεκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία για το κίνημα, το οποίο, αν δεν προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή πολιτικών, κινδυνεύει με πολιτική εξαφάνιση.

Τα ίδια στελέχη ζητούν εδώ και τώρα ανάληψη γενναίων πρωτοβουλιών από την πλευρά της ηγεσίας και επισημαίνουν τον κίνδυνο, σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών και σε ένα έντονα φορτισμένο πολιτικά κλίμα μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ να συνθλιβεί.

Βέβαια το επικείμενο συνέδριο που προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος βάζει σε θέση μάχης και τους δελφίνους (Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Θάνος Μωραΐτης), παρά το γεγονός ότι τα στελέχη που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο κάνουν λόγο για απόλυτη κυριαρχία του προέδρου το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές.

Άγνωστη παραμένει η στάση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, παρουσία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντέισελμπλουμ, είπε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα δεν προκαλεί την ανάγκη άμεσων εκλογών. Ωστόσο πρόσθεσε ότι πρέπει «να ακούσουμε προσεκτικά τον πολίτη».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα γίνει δεκτός αύριο Τετάρτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σύμφωνα με πληροφορίες θα του ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλία για σύσταση ειδικής διαπραγματευτικής ομάδας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αναλάβει τη διαπραγμάτευση της απομείωσης του ελληνικού χρέους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις