Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε η συγγραφέας των best-seller, Λένα Μαντά στην Πάτρα για την παρουσίαση του νέου της μυθιστορήματος

Απόψε η συγγραφέας των best-seller, Λένα...

Η εκδήλωση που διοργανώνει η "Γωνιά του Βιβλίου" θα πραγματοποιηθεί στο Επίκεντρο+, στις 20.30

Είναι η συγγραφέας που έχει χαρακτηριστεί «φαινόμενο» στα Ελληνικά λογοτεχνικά και εκδοτικά πράγματα καθώς έχει καταφέρει κάτι μοναδικό τα τελευταία δέκα σχεδόν χρόνια, να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τα βιβλία της, κατακτώντας χιλιάδες αναγνώστες και κυρίως αναγνώστριες.

Είναι η συγγραφέας του ενάμιση εκατομμυρίων αντιτύπων σε πωλήσεις, ένα νούμερο που ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης φαντάζει ένα δυσθεώρητο και απλησίαστο ρεκόρ ενώ παράλληλα είναι η επιτυχημένη γυναίκα συγγραφέας που δημιούργησε σχολή με πολλές άλλες συγγραφείς να ακολουθούν το στυλ της.

Ο λόγος βέβαια για την Λένα Μαντά που σήμερα Τρίτη 27 Μαίου 2014 στις 20.30 το βράδυ, θα βρίσκεται στην Πάτρα, στο χώρο του Επίκεντρο+, στην οδό Νόρμαν και Αγίου Διονυσίου για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίου «Τα Πέντε Κλειδιά» που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η κυρία Μαντά θα αναφερθεί στο νέο της βιβλίο της που έχει και την πρωτοτυπία να διακρίνεται από ένα έντονο μυστήριο, ένα διαφορετικό ύφος και ορισμένες αστυνομικές πινελιές που μεγαλώνουν το σασπένς.

Την εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο, διοργανώνει το βιβλιοπωλείο της οικογένειας Παπαχρήστου «Η Γωνιά του βιβλίου» που βρίσκεται στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Λένα Μαντά μετά την εκδήλωση παρουσίασης στην Πάτρα, θα βρεθεί την ακριβώς επόμενη μέρα, την Τετάρτη 28 Μαίου 2014 στο γειτονικό Αγρίνιο όπου η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Βιβλιοτρόπιο.

Σύμφωνα με την περίληψη του μυθιστορήματος «Τα Πέντε Κλειδιά», κεντρική ηρωίδα είναι μία παντρεμένη γυναίκα που λαμβάνει ένα τρομερό προειδοποιητικό μήνυμα. «Δε θα πάθει τίποτα αν κάνεις ότι σου λέμε. Πέντε λουκέτα, πέντε κλειδιά. Κάθε φορά που θα υπακούς θα παραλαμβάνεις κι ένα κλειδί με το λουκέτο του. Το τελευταίο θα έρθει μαζί με την κόρη σου, αν μιλήσεις σε κανέναν δε θα τη δεις ποτέ ξανά ζωντανή, αλλά ούτε και πεθαμένη! Περίμενε οδηγίες.

Από εκείνη την ώρα άρχισε ο εφιάλτης. Η μικρή της κόρη, η Μαργαρίτα της, ήταν στα χέρια απαγωγέων, δεμένη με πέντε αλυσίδες σαν μικρό ζώο. Δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από κανέναν, αφού κανείς δεν ήξερε την ύπαρξη του παιδιού. Ούτε καν ο άντρας της, ο παντοδύναμος Ορέστης Δελούζος. Έπρεπε να υπακούσει με όποιο τίμημα…».

Η Λένα Μαντά έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Για τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι Αττικής.

Έχει βραβευτεί ως «συγγραφέας της χρονιάς 2009 και 2011» από το περιοδικό Life & Style. To βιβλίo της «Θεανώ, Η Λύκαινα της Πόλης» έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά, ενώ τα βιβλία της «Το Σπίτι δίπλα στο Ποτάμι» και «Έρωτας σαν βροχή» κυκλοφορούν και στα Αλβανικά. Τέλος, μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει στην Κίνα το βιβλίο της «Βαλς με Δώδεκα Θεούς» που ως γνωστό έγινε και τηλεοπτική σειρά στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν εκδοθεί συνολικά δέκα μυθιστορήματά της και μια συλλογή διηγημάτων.

Σε συνέντευξη της στο σάιτ agrinio-life.gr η Λένα Μαντά δήλωσε σχετικά με την μεγάλη επιτυχία των βιβλίων της, «αν αυτό που κυνηγάς με εμμονή είναι η κορυφή, αν τρέμεις μην πέσεις σε κάθε βήμα κι αν η επιτυχία γίνεται αυτοσκοπός, τότε σίγουρα οδηγείσαι στην παράνοια! Ευτυχώς όλη αυτή η λογική είναι μακριά από μένα όταν γράφω.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ τότε είναι η ιστορία μου και οι ήρωές μου. Από την άλλη πλευρά, η Λένα σαν χαρακτήρας, έχει την διαύγεια ν’ αντιλαμβάνεται ότι όποιος εκτίθεται με την δουλειά του, πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για τους επικριτές του. Δεν μπορεί όλοι ν’ αρέσουν σε όλους. Συνεπώς ζω φυσιολογικά και δεν αναλώνομαι στην υπερπροσπάθεια της παραμονής στην κορυφή. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και επιμένω να το θεωρώ αγαπημένο χόμπι».

Όσο για το νέο της μυθιστόρημα, η Λένα Μαντά ανέφερε, «αποφεύγω να παίρνω στοιχεία της καθημερινότητας όταν εμπνέομαι μία ιστορία. Σκοπός είναι το ταξίδι. Την άσχημη πραγματικότητα, την κρίση που μας ταλανίζει, την ζούμε, δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο και να την διαβάζουμε!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture