Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο καθηγητής του φημισμένου Actors Studio της Νέας Υόρκης, Ανδρέας Μανωλικάκης έρχεται στην Αθήνα

Ο καθηγητής του φημισμένου Actors Studio...

Στην Σχολή Σταυράκου στις 5 Ιουνίου 2014

Ο καθηγητής του περίφημου Actors Studio της Νέας Υόρκης Ανδρέας Μανωλικάκης, θα επισκεφθεί την Κινηματογραφική Σχολή Σταυράκου.

Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης-ηθοποιός, καθώς και Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Actors Studio Drama School στο Pace University της Νέας Υόρκης Ανδρέας Μανωλικάκης θα βρεθεί στις 5 Ιουνίου 2014 για πρώτη φορά στη Σχολή Σταυράκου, στην Αθήνα για ένα masterclass-συζήτηση με τους σπουδαστές με θέμα «Η μέθοδος του Actors Studio για την εκπαίδευση του ηθοποιού, ανάλυση κειμένου – διερεύνηση πάνω στις εμπειρίες του ηθοποιού – ο ρόλος και οι ανάγκες του».

Δια βίου μέλος και καθηγητής του Actors Studio, Ανδρέας Μανωλικάκης έχει πίσω του μία εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της έβδομης τέχνης, έχοντας συμμετάσχει ως ηθοποιός και σκηνοθέτης σε μεγάλες παραγωγές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς και μια μακρόχρονη εκπαιδευτική εμπειρία.

Όπως χαρακτηριστικά είχε πει η διεθνούς φήμης, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και τέως Πρόεδρος του Actors Studio Ellen Burnstyn, «ο Ανδρέας Μανωλικάκης κατανοεί τη δουλειά του Στανισλάφσκι και του Βαχτάνγκοφ καλύτερα από κάθε δάσκαλο ή αναλυτή από την εποχή που ο Λη Στράσμπεργκ δίδασκε στο Actors Studio».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Μανωλικάκης έχει επίσης παραδώσει έναν μεγάλο αριθμό σεμιναρίων υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Βερολίνο και Παρίσι.

Η Σχολή Σταυράκου βρίσκεται στην Πατησίων 65.

Ώρα προσέλευσης: 17:30

Είσοδος ελεύθερη.

*Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το masterclass θα πρέπει να έχουν διαβάσει την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, ώστε να έχουν μία καλή γνώση του έργου.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (80) για το masterclass παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν εγκαίρως με τη Γραμματεία της Σχολής (καθημερινά 10:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής) για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου, Τηλ. 210-8230124, 210-8237648.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture