Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Αλεξάνδρα Χριστακάκη: Μια απολυμένη από την ΕΡΤ στη μάχη των ευρωεκλογών

Αλεξάνδρα Χριστακάκη: Μια απολυμένη από ...

Απολύθηκε τρεις μήνες πριν πέσει το «μαύρο»

Η δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρα Χριστακάκη, είναι μία από τους δημοσιογράφους που έχασε τη δουλειά της όταν έκλεισε η ΕΡΤ. Ήταν συμβασιούχος δημοσιογράφος στην παλιά δημόσια τηλεόραση, στην οποία εργάστηκε για 13 χρόνια.

Σε αρθρογραφία της έχει εκφράσει την βεβαιότητα πως η επόμενη μέρα για την Ευρώπη, δεν θα μοιάζει σε τίποτε με την σημερινή: «Η άνοδος των φασιστικών-εθνικιστικών δυνάμεων αναμένεται να είναι μεγάλη. Η ατμόσφαιρα θα βαρύνει. Θα ξανατεθεί με νέους όρους το θέμα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ταυτόχρονα θα ενδυναμωθούν οι φυγόκεντρες τάσεις. Θα τεθούν με ένταση τα κορυφαία ζητήματα της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της πολιτικής της λιτότητας, το μεταναστευτικό. Όλη την ατζέντα δηλαδή».

Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη είναι μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Είναι 29 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος (σε ιδιωτικούς ραδιόφωνικούς - τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά).

Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Ψυχική Υγεία και την Πρόληψη των Ψυχιατρικών Διαταραχών» στην Ιατρική σχολή Αθηνών. Επίσης έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια Πολιτικής Ιστορίας στα ΑΣΚΙ.

Όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της, στην ΕΡΤ ήταν πάντα συμβασιούχος -άρα επισφαλής. Πολυεργαλείο ευέλικτο για να είναι χρήσιμο, «βοηθός», όπως απαξιωτικά επιχείρησε να τη συστήσει άνθρωπος του Μαξίμου. Απολύθηκε τρείς μήνες πριν πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Σήμερα εργάζεται στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο». Ήταν παρούσα στα κινήματα και στην Αριστερά από τα φοιτητικά της χρόνια έως και σήμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014