Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Χρ. Μπακαλάρος καταθέτει τις απόψεις του για το κυκλοφοριακό

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Χρ. Μπα...

Αναλύει τις παραμέτρους του κυκλοφοριακού προβλήματος και προτείνει άμεσα μέτρα

Τις θέσεις και απόψεις του για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Πάτρας, το κυκλοφοριακό, καταθέτει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Πόλη», Χρήστος Μπακαλάρος.

Ο κ. Μπακαλάρος αναλύει τις παραμέτρους του κυκλοφοριακού προβλήματος και προτείνει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή του, αλλά και μακροχρόνιες προοπτικές που θα κάνουν την Πάτρα, πιο ανθρώπινη και φιλική πόλη.

Έχετε θητεύσει περίπου για οχτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος από θέσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Με βάση τις γνώσεις σας και αυτή την εμπειρία σας τι θα προτείνατε για ένα πρόβλημα όπως το κυκλοφοριακό που πολλοί στο παρελθόν επιχείρησαν να το επιλύσουν και δεν τα κατάφεραν;

Υπάρχει αυτή τη χρονική περίοδο μια ευνοϊκή συγκυρία για την Πάτρα. Προχώρησε η διαδικασία για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μετά την έγκριση που δόθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο, για την ολοκλήρωση του έργου της μικρής περιμετρικής πιθανόν μέσα στο 2015.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την διάνοιξη της οδού Κανακάρη αλλάζει το τοπίο σε ότι αφορά την διαχείριση της κυκλοφορίας στην Πάτρα. Και η Πάτρα θα πρέπει να είναι έτοιμη με μια σειρά από μέτρα για να αλλάξει πρόσωπο και να γίνει πιο ανθρώπινη και φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Θα θέλατε να γίνετε πιο συγκεκριμένος; Τι άμεσα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και με τι πόρους θα μπορούσαν να υλοποιηθούν;

Θα σας πω κάτι πολύ σημαντικό: Τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση είναι ανταποδοτικά, δηλαδή πρέπει να ξοδεύονται προς όφελος του Πατρινού Δημότη για το κυκλοφοριακό. Αυτό είναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου και οι οικονομικές υπηρεσίες έχουν χωριστούς κωδικούς για τα έσοδα από τα παρκόμετρα και τις κλήσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η Δημοτική Αρχή δεν το τήρησε αυτό δαπανώντας τα χρήματα αυτά σε άλλους σκοπούς. Άμεσα με τα χρήματα αυτά μπορούμε:

•Να επαναλειτουργήσουμε τη δημοτική συγκοινωνία στα δημοτικά Parking

•Να αναβαθμίσουμε και να επεκτείνουμε το Σ.Ε.Σ. (Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης) αναπροσαρμόζοντας και το τιμολόγιό του

•Να τοποθετηθούν οι κορίνες ξανά σε δρόμους που έχουν μελετηθεί

•Να υλοποιηθεί η υπάρχουσα μελέτη για τη σήμανση της πόλης

•Να αναπροσαρμοσθούν οι γραμμές των αστικών λεωφορείων, να απομακρυνθούν από το κέντρο και να μελετηθούν εκ νέου οι διαδρομές με μικρά λεωφορεία στις περιοχές που δεν καλύπτονται από την αστική συγκοινωνία.

Αυτά είναι μέτρα που μπορούν να εφαρμοσθούν άμεσα, τις πρώτες 100 ημέρες χωρίς δαπάνες και να «ανασάνει» αμέσως η πόλη.

Και όταν ολοκληρωθούν τα έργα της Μικρής Περιμετρικής και της διάνοιξης της Κανακάρη, η Πάτρα τι είδους ετοιμότητα θα πρέπει να έχει;

Θα πρέπει να υποδεχθεί αυτήν την προοπτική με μια ολοκληρωμένη μελέτη πεζοδρομήσεων τουλάχιστον από την Αράτου έως και την οδό Τριών Ναυάρχων, με ένα δίκτυο διαδρομών πεζών και ποδηλάτου που θα συνδέει τους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς της πόλης μας (Αγ. Ανδρέα, Υψηλά Αλώνια, Ρωμαϊκό Ωδείο, Κάστρο) και βέβαια θα πρέπει να μην ξεχνάμε το τραμ. Η μελέτη που ανατέθηκε για το τραμ δεν γνωρίζουμε εάν ολοκληρώθηκε και εάν την παρέλαβε ο Δήμος. Πρέπει να εξευρεθεί χρηματοδότηση για να υλοποιηθεί. επίσης, πρέπει να αντικατασταθεί το πεπαλαιωμένο σύστημα φωτεινής σηματοδότησης που δεν μπορεί σήμερα να εξυπηρετήσει τις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες της Πάτρας, πόσο δε μάλλον σε μια προοπτική αναβάθμισης της κυκλοφοριακής λειτουργίας της.

Κλείνοντας θα ήθελα να θυμίσω ότι υπάρχει στα αζήτητα του Δήμου η μελέτη για τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Κυκλοφορίας του ΤΕΕ. Η σύσταση και η λειτουργία ενός τέτοιου φορέα είναι το εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε μια μόνιμη, ορθολογική διαχείριση της κυκλοφοριακής λειτουργίας της πόλης μας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014