Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Καρπής: Η προοπτική κατασκευής του Αυτοκινητοδρομίου της Χαλανδρίτσας παραμένει «ζωντανή»

Καρπής: Η προοπτική κατασκευής του Αυτοκ...

Ένας αγώνας μακροχρόνιος και επίπονος

"Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχω στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται για την διαμόρφωση των καταλλήλων συνθηκών και προϋποθέσεων  της κατασκευής του Αυτοκινητοδρομίου της Χαλανδρίτσας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Ερυμάνθου Θάνου Καρπή. Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

"Ένας αγώνας μακροχρόνιος και επίπονος, ο οποίος όμως έφερε θετικά αποτελέσματα, όπως στην εξασφάλιση της αναγκαίας έκτασης των 1.200 στρ. περίπου, στη σύνταξη των απαραίτητων μελετών, την έγκριση των προβλεπόμενων αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες Ελληνικές και ξένες Αρχές (FIA) και το βασικότερο την ένταξη της επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση τριάντα (30) εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή την περίοδο αθόρυβα και δίχως τυμπανοκρουσίες, συνεχίζουμε τις προσπάθειες και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενες εταιρείες και με επενδυτικούς ομίλους, καθώς και με αρχικό στρατηγικό επενδυτή για την χρηματοδότηση (ίδια συμμετοχή) της εκτέλεσης και λειτουργίας αυτού του σημαντικού έργου.

Η προοπτική κατασκευής του Αυτοκινητοδρομίου της Χαλανδρίτσας παραμένει «ζωντανή» και περισσότερο ενισχυμένη από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, καθ’ ότι σήμερα εκτός των άλλων διαθέτει και την «προίκα» του Αναπτυξιακού Νόμου. Προσωπικά συμμετέχοντας ενεργά στη όλη διαδικασία, είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις για το μέλλον του έργου.  Ένα έργο το οποίο θα αλλάξει συνολικά τον Αναπτυξιακό Χάρτη, όχι μόνο του Δήμου Ερυμάνθου αλλά και ολόκληρης της Αχαΐας.

Σε ότι αφορά τον κ. Μπαρή και τα σχετικά σχόλια που έκανε για δήθεν  αδιαφορία και  καθυστερήσεις με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, θα τον συμβουλεύαμε πως για θέματα που δεν γνωρίζει και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του, καλό είναι να μην  κάνει σχολιασμούς γιατί εκτίθεται.

Ως Δήμαρχος κατ’ επανάληψη ενημέρωσα το Δ.Σ. για τις όποιες εξελίξεις και την πρόοδο των διαδικασιών σχετικών με την πορεία του έργου. Εάν δεν είχε καταλάβει ή απουσίαζε από τα Δημοτικά Συμβούλια δεν είχε παρά να ζητήσει ο ίδιος, όπως είχε δικαίωμα ως Δημοτικός Σύμβουλος, τον προγραμματισμό ειδικής συνεδρίασης για το θέμα, κάτι που δεν έκανε ποτέ.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η αναφορά στο Αυτοκινητοδρόμιο και το όψιμο ενδιαφέρον του για την πορεία του έργου, προκλήθηκε γιατί έτσι εξυπηρετούνται οι προεκλογικές του ανάγκες και επιδιώξεις και όχι από πραγματικό ενδιαφέρον και αγωνία για την προοπτική και το μέλλον του Αυτοκινητοδρομίου.

Εμείς εξ’ αρχής μοιραστήκαμε ένα  όραμα μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, το παλέψαμε και συνεχίζουμε να το παλεύουμε, όντας βέβαιοι ότι τελικά θα δικαιωθούμε.

Τέλος και σε ότι αφορά τις δηλώσεις του κ. Γεωργακόπουλου ότι κακώς ο Δήμος συμμετέχει στο σχήμα και στις πολύχρονες προσπάθειες που καταβάλλονται για την υλοποίηση του έργου, διότι πρόκειται περί ιδιωτικού έργου, το οποίο προφανώς δεν αφορά την περιοχή, τις αφήνουμε να τις κρίνουν οι Δημότεςτου Δήμου μας και ιδιαίτερα οι Χαλανδριτσάνοι."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014