Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση των έργων σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό

Δυτική Ελλάδα: Μάχη με τον χρόνο για την...

Σε ποια φάση βρίσκονται...

Τρέχουν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους και τώρα ο χρόνος πιέζει. Τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν σε περίπου 20 μήνες, δηλαδή στο τέλος του 2015.

Η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ σταματά οριστικά στις 31.12.2015 και μέχρι τότε οι παραχωρησιούχοι πρέπει να έχουν φτάσει σε φάση ολοκλήρωσης των έργων για να προχωρήσει η εξόφληση της συμβολής του Δημοσίου.

Πρακτικά τώρα, σε μεγάλο βαθμό άνθρωποι του τεχνικού χώρου πιστεύουν πως λίγο-πολύ τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί, εκτός από κάποια τμήματα που λόγω τεχνικών δυσκολιών θα παραταθούν για 2-3 μήνες αργότερα.

Όπως αναφέρει το ypodomes.com στην Ολυμπία Οδό υπάρχει επίσης αισιοδοξία που με λίγο πίεση το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015 χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.  Τα μεγάλα τεχνικά έχουν ολοκληρωθεί αλλά το πρόβλημα που υπάρχει εκεί είναι πως τα έργα πραγματοποιούνται σε ένα «ζωντανό» δρόμο με κυκλοφορία οχημάτων δίπλα από τα εργοτάξια.

Στην Ιόνια Οδό θεωρούν πως οι εργασίες θα γκαζώσουν τόσο πολύ που η ταχύτητα ολοκλήρωσης θα είναι εντυπωσιακή με τα πρώτα δείγματα μετά το καλοκαίρι. Εξαίρεση αποτελεί η σήραγγα Κλόκοβας που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διάνοιξη μιας και οι μελέτες είναι ακόμα σε εξέλιξη. Εδώ θα χρειαστούν κάποιοι μήνες παραπάνω και σύμφωνα με έμπειρους μηχανικούς, είναι εφικτό η σήραγγα να λειτουργήσει μέσα στο 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά