Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Σε δυναμική αντίδραση καλεί την Περιφερειακή Αρχή και τους παραλιακούς Δήμους ο υποψήφιος περιφερειάρχης Π. Λαλιώτης

Σε δυναμική αντίδραση καλεί την Περιφερε...

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά τη χρήση των αιγιαλών

Σε δυναμική αντίδραση καλεί την Περιφερειακή Αρχή και τους παραλιακούς Δήμους της Δυτικής Ελλάδος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», Παναγιώτης Λαλιώτης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά τη χρήση των αιγιαλών.

Βάσει του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που θα έλθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, δεν επιβραβεύονται μόνο οι παρανομούντες, καθώς προβλέπεται η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, αλλά και με τις υπόλοιπες διατάξεις περί εμπορικής εκμετάλλευσης του αιγιαλού ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και καταστροφή των παραλιών.​

Παράλληλα, εκτός των άλλων, όπως επισημαίνει ο κ. Λαλιώτης, οι Δήμοι «χάνουν» έναν ακόμη σημαντικό πόρο, αφού πλέον δεν θα έχουν την αρμοδιότητα εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων χώρων.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες στην κοινωνία. Για παράδειγμα δίνει την δυνατότητα κάτωαπό προϋποθέσεις για εκμετάλλευση του αιγιαλού αλλά και ακόμη και του θαλάσσιου χώρου από ιδιώτες για επιχειρηματικούς λόγους, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων, οι πολίτες να μην έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της χώρας μας. Η Κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει τις σχετικές αποφάσεις και να τιμωρήσει την αυθαιρεσία, πριν οι παραθαλάσσιες περιοχές μετατραπούν σε χώρους άναρχης-παράνομης δόμησης. Και σε κάθε περίπτωση η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση των παραλιών που ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους Έλληνες πολίτες», τόνισε ο κ. Λαλιώτης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014