Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών παίρνει μέρος στην συναυλία για ρεκόρ Γκίνες, στο Φεστιβάλ της Ναυπάκτου

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών παίρν...

Αυτό το Σάββατο 3 Μαίου 2014 - Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσουν ο Δώρος Δημοσθένους, η Λένα Αλκαίου, κ.α.

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών υπό τη διεύθυνση της λυρικής ερμηνεύτριας Λίνας Γερονίκου θα συμμετάσχει σε ένα ιδιαίτερο γεγονός το οποίο θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 στην γειτονική Ναύπακτο.

Πρόκειται για μία ιδέα του μαέστρου της χορωδίας Ναυπάκτου Todor Kabakchiev να συμπράξουν επί σκηνής 777 χορωδοί, 77μελής ορχήστρα αποτελούμενη μόνο από μπουζούκια, 7 πιανίστες και 7 σολίστες, ερμηνεύοντας τα 7 τελευταία τραγούδια (scenes) από το έργο BALLET SUITE ZORBAS του διεθνώς καταξιωμένου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», με σκοπό να καταγραφεί στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες – Guiness World Record.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, από σήμερα 2 Μαίου στις 20.00 στο Αρχοντικό Μπότσαρη θα ξεκινήσει η λειτουργίας αναδρομικής έκθεσης φωτογραφίας του Φεστιβάλ «Μ. Θεοδωράκης», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το Σάββατο 3 Μαίου στις 12 το μεσημέρι, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα στην Ναύπακτο, θα γίνει χορωδιακός διαγωνισμός 13 χορωδιών πάνω στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, με κριτική επιτροπή τους Ηλία Ανδριόπουλο, Χρήστο Λεοντή και Σταύρο Μπερή.

*Το απόγευμα στις 20.00 του Σαββάτου πάντα στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα θα λάβει χώρα η πρωτοφανής μουσική προσπάθεια με την σύμπραξη των 777 χορωδών και το έργο Ballet Suite Zorbas ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας Μίκη Θεοδωράκη» με τους Λένα Αλκαίου, Νάντια Καραγιάννη, Δώρο Δημοσθένους, Νίκο Καραγιάννη, Μπάμπη Τσέρτο, Σοφία Μιχαηλίδου και την Ασπασία Φραγκούλη.

Η συναυλία θα δοθεί με την συμμετοχή Λαικής Ορχήστρας υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του Βασίλη Ακριβού. Διευθύνει ο Todor Kabakchiev. Η συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων είναι του Δήμου Ναυπάκτου και της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture