Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο δημοφιλής και αξιόλογος ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα παίξει επίσης στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, "Φιλοκτήτης"

Ο δημοφιλής και αξιόλογος ηθοποιός Κωνστ...

Η παράσταση θα παιχθεί στις 18 και 19 Ιουλίου 2014 στην Επίδαυρο

Ένα ακόμη πολύ γνωστό όνομα ηθοποιού προστέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στην διανομή της πολυαναμενόμενης νέας καλοκαιρινής θεατρικής παραγωγής αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας που μάλιστα θα παρουσιαστεί και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το ερχόμενο καλοκαίρι, το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου 2014, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Εκτός λοιπόν από τον Αιμίλιο Χειλάκη που θα υποδυθεί τον Φιλοκτήτη, στην διανομή της παράστασης που θα σκηνοθετήσει ο Κώστας Φιλίππογλου, συμπεριλαμβάνεται πλέον και ο εξαιρετικά δημοφιλής και αγαπητός ηθοποιός που τώρα πρωταγωνιστεί στην παράσταση του Σταμάτη Φασουλή «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» στην Αθήνα, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο για την προετοιμασία της παράστασης που είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ, ο πόνος, η εξορία, η σχέση ατομικής συνείδησης και πολιτικής αποτελούν τους βασικούς θεματικούς άξονες στο μύθο του Φιλοκτήτη, ο οποίος δεν απασχόλησε μόνο τον Σοφοκλή, αλλά και τον προγενέστερο Αισχύλο και τον μεταγενέστερο Ευριπίδη (τα έργα τους δυστυχώς δεν σώζονται).

Κεντρικό πρόσωπο της Σοφόκλειας τραγωδίας (409 π.Χ.) που θα σκηνοθετήσει ο Κώστας Φιλίππογλου, είναι ο ομώνυμος Ομηρικός ήρωας που μετά από ένα μοιραίο δάγκωμα φιδιού εγκαταλείφθηκε από τους συντρόφους του στη Λήμνο για δέκα ολόκληρα χρόνια. Πριν λήξει, ωστόσο, ο Τρωικός πόλεμος βγαίνει χρησμός ότι οι Αχαιοί δεν θα κυριεύσουν το Ίλιον αν δε βοηθήσει το ανίκητο τόξο του Ηρακλή, ο οποίος πεθαίνοντας το είχε χαρίσει στον Φιλοκτήτη.

Στέλνονται, λοιπόν, ο πανούργος Οδυσσέας και ο αγνός Νεοπτόλεμος, ώστε να αποσπάσουν, ακόμα και με δόλο, το τόξο και τα βέλη του Ηρακλή. Όσο ο Φιλοκτήτης αρνείται να δώσει τα όπλα, μη θέλοντας να συμφιλιωθεί με εκείνους που του φέρθηκαν κάποτε με τόση σκληρότητα, δοκιμάζονται τα όρια μεταξύ προσωπικής τιμής και καθήκοντος.

Στην παράσταση όπως έχει ήδη γραφτεί πρωταγωνιστούν ο Mιχαήλ Μαρμαρινός και ο Αιμίλιος Χειλάκης ενώ οι λοιποί συντελεστές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας & της ομάδας Αρτivities που θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture