Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έφυγε από τη ζωή ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Έφυγε από τη ζωή ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Σε ηλικία 87 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 87 ετών ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας κολομβιανός συγγραφέας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, σύμφωνα με πηγή του οικογενειακού του περιβάλλοντος που επικαλείται το Associated Press.

Ο Μάρκες, που εδώ και δεκαετίες ζούσε μόνιμα στο Μεξικό, ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος.

Θεωρείται ως ο συγγραφέας που μέσα από τα μυθιστορήματα και τις νουβέλες του, όπως τα 100 Χρόνια Μοναξιά, την Κακιά Ώρα και το Φθινόπωρο του Πατριάρχη καθόρισε το είδος του μαγικού ρεαλισμού.

Εδώ και αρκετά χρόνια είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή καθώς έπασχε από καρκίνο στους λεμφαδένες.

Στις 6 Μαρτίου έκλεισε τα 87 του χρόνια και με την ευκαιρία αυτή βγήκε για λίγα λεπτά από το σπίτι του για να χαιρετίσει τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί απ' έξω.

Στις αρχές Απριλίου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πνευμονία. Ο μάρκες βγήκε από το νοσοκομείο μερικές αργότερα, αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν «πολύ εύθραυστη», όπως παραδέχτηκε η οικογένειά του.

Η εφημερίδα του Μεξικού El Universal είχε γράψει ότι ο καρκίνος των λεμφαδένων από τον οποίο είχε προσβληθεί ο Μάρκες πριν από 15 χρόνια, εμφανίστηκε εκ νέου και έχει κάνει μετάσταση.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε πεθάνει ο αδελφός του, Γουστάβο Αντόλφο Γκαρσία Μάρκες, σε ηλικία 77 ετών, από την εκφυλιστική νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture