Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Πατρινής Νίκης Κωνσταντοπούλου θα παρουσιαστεί στο "Περί τεχνών"

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Πατρινής Νί...

Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 20.00

Οι εκδόσεις του πολιτιστικού πολυχώρου «Περί τεχνών» θα παρουσιάσουν σε εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 20.00, την ποιητική συλλογή της Πατρινής δημιουργού Νίκης Κωνσταντοπούλου, με τίτλο «Απόψε νιώθω μια ντροπή ». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Περί τεχνών», στην οδό Κανακάρη 65 & Αράτου, στην Πάτρα.

Μέσα από τις ερωτήσεις του συγγραφέα Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, η δημιουργός αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού της και του έργου της. Ποιήματα από την ποιητική συλλογή θα διαβάσει η Πατρινή ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου.

Ακόμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τέσσερα μελοποιημένα ποιήματα της Νίκης Κωνσταντοπούλου σε μουσική Γιώργου Δίπλα και Χρήστου Κωνσταντόπουλου. Πιάνο: Γ. Δίπλας. Ερμηνεία: Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

Το «Απόψε νιώθω μια ντροπή» είναι ένα έργο που συγκινεί ήδη από τον ιδιαίτερο τίτλο του. Με άξονα την αλήθεια και το συναίσθημα, την αυθεντική γραφή και τον προβληματισμό, η Νίκη Κωνσταντοπούλου καταθέτει τη ψυχή της μέσα από 24 ποιήματα, τέκνα της Ελλάδας της κρίσης.

Ποιήματα που μιλούν για τις αξίες, τα όνειρα, τις ελπίδες, ποιήματα που αμφισβητούν οτιδήποτε σάπιο μας περιβάλλει. Η Νίκη Κωνσταντοπούλου έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Είναι καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία. Ποιήματα και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά καθώς και σε γαλλικά βιβλία.

Το σχέδιο που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου της Νίκης Κωνσταντοπούλου.

Το σχέδιο που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβ...

Το σχέδιο που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου της Νίκης Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture