Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες το καινούριο φιλμ του Τέρι Γκίλιαμ "Το Θεώρημα Μηδέν" με τον Κριστόφ Βαλτς

Βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες το καινο...

Η καινούρια δημιουργία του οραματιστή σκηνοθέτη έχει πάρει καλές κριτικές στο εξωτερικό

Η ταινία με τίτλο «To Θεώρημα Μηδέν - The Zero Theorem» που αποτελεί τη νέα δημιουργία του 73χρονου σήμερα σκηνοθέτη Τέρι Γκίλιαμ θα κυκλοφορήσει στις Ελληνικές αίθουσες στις 24 Απριλίου 2014 σε διανομή από τη νέα εταιρεία Νeo Films.

Ο οραματιστής σκηνοθέτης Tέρι Γκίλιαμ που ανήκε στην περίφημη κωμική ομάδα των Monty Python (Μπραζίλ, Οι 12 Πίθηκοι, The Imaginarium of Doctor Parnassus) επιστρέφει δυναμικά με ένα νέο ιδιαίτερο φιλμ, «Το Θεώρημα Μηδέν», με πρωταγωνιστή τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ β’ανδρικού ρόλου, Αυστριακό ηθοποιό Κριστόφ Βαλτς (Django o Τιμωρός, Άδωξοι Μπάσταρδη). Ο Βαλτς υποδύεται τον Κόεν Λεθ, έναν εκκεντρικό και μοναχικό τύπο, ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, με έντονες υπαρξιακές αναζητήσεις.

Σε ένα Οργουελικό μέλλον στο Λονδίνο, ο Κόεν Λεθ καλείται από την Διεύθυνση (Matt Damon) να λύσει το «Θεώρημα Μηδέν», μια μαθηματική εξίσωση που θα καθορίσει εάν η ζωή έχει πραγματικό νόημα.

Η μανιώδης εργασία του Λεθ διακόπτεται συχνά από ανεπιθύμητες επισκέψεις από ανθρώπους που δεν εμπιστεύεται πλήρως, όπως την σαγηνευτική Μπέινσλι (στο ρόλο η Γαλλίδα ηθοποιός Melanie Thierry), τον απρόβλεπτο επιστάτη του Τζόμπι (David Thewlis), το παιδί-θαύμα γιο της Διεύθυνσης (Lucas Hedges), και την ψηφιακή-ψυχαναλυτή του Dr. Shrink Rom (Tilda Swinton). Με όλους αυτούς γύρω του, θα καταφέρει να βρει το νόημα που ψάχνει;

Το Θεώρημα Μηδέν, είναι μια αστεία, πνευματώδης και συγκινητική ιστορία με γοητευτικούς χαρακτήρες, όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. Είναι και μια ιστορία για τις μέρες που περνάμε – εγκλωβισμένοι στην τεχνολογία και την καθημερινότητα, πόσοι από μας ψάχνουμε για ένα νόημα στην δική μας ζωή; Και αν υπήρχε η απάντηση, θα θέλαμε να την μάθουμε;

Το σενάριο έχει γραφτεί από τον Pat Rushin και παραγωγοί της ταινίας είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Nicolas Chartier (The Hurt Locker, Dallas Buyers Club) και ο Dean Zanuck.

Το περιοδικό Time έγραψε ότι η ταινία «The Zero Theorem» είναι ένα θέαμα απαιτήσεων. Επίσης σε άλλη κριτική στο περιοδικό Total Film τονίστηκε ότι η ταινία παρουσιάζει το μέλλον ως έναν πολύχρωμο παρανοικό εφιάλτη και πως είναι η καλύτερη ταινία του Γκίλιαμ τα τελευταία χρόνια. Τέλος το περιοδικό The Economist υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία περίεργα γοητευτική κινηματογραφική δημιουργία από έναν άνθρωπο με όραμα και φαντασία.

Ο Τέρι Γκίλιαμ, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, και μέλος της θρυλικής κωμικής ομάδας, Monty Python, είναι Βρετανός, αν και γεννημένος στις ΗΠΑ, έχοντας αποκηρύξει μάλιστα την Αμερικανική του υπηκοότητα το 2006. Είναι γνωστός, για τις ταινίες «Μπραζίλ» (1985), «Οι 12 Πίθηκοι» (1996), «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» (1998), «Ο Φανταστικός Κόσμος του Δρ. Παρνάσους» (2009) που ήταν και η τελευταία ταινία του αδικοχαμένου Χιθ Λέτζερ.

Με την τελευταία του ταινία, το «Θεώρημα Μηδεν» που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία φιλμ δυστοπικής φαντασίας, που είχε ξεκινήσει με της ταινίες «Μπραζίλ» και «Οι 12 Πίθηκοι».

Στo «Θεώρημα Μηδέν - The Zero Theorem»παίζουν ακόμα οι Ben Whishaw, Peter Stormare, καθώς και σε ρόλο έκπληξη ο Matt Damon.

Σενάριο: Pat Rushin

Διευθυντής Φωτογραφίας: Nicola Pecorini

Παραγωγοί: Nicolas Chartier, Dean Zanuck

Διάρκεια: 107 λεπτά.

To φιλμ ενδεχομένως να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

*H ταινία είχε κάνει την πρεμιέρα της στο 70ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Ο 43χρονος ηθοποιός Ματ Ντέιμον εμφανίζεται σχεδόν αγνώριστος στην ταινία "Θεώρημα Μηδέν".

Ο 43χρονος ηθοποιός Ματ Ντέιμον εμφανίζε...

Ο 43χρονος ηθοποιός Ματ Ντέιμον εμφανίζεται σχεδόν αγνώριστος στην ταινία "Θεώρημα Μηδέν".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture