Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Σώτη Τριανταφύλλου ήρθε στον Πύργο το περασμένο Σάββατο για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου

Η Σώτη Τριανταφύλλου ήρθε στον Πύργο το ...

Το βιβλίο "Σπάνιες Γαίες" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Την Μ. Δευτέρα 14/4/2014 την είδαμε στο πάνελ της δημοσιογραφικής ενημερωτικής εκπομπής του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega, μαζί και με άλλους εκπροσώπους του πολιτιστικού χώρου ενώ το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου του Λαζάρου βρέθηκε στον Πύργο, στον γειτονικό νομό Ηλείας όπου σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, στο βιβλιοπωλείο Κορκολή παρουσιάστηκε το νέο της βιβλίο «Σπάνιες Γαίες».

Ο λόγος για την δημοφιλή και πολυδιαβασμένη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, το νέο βιβλίο της οποίας «Σπάνιες Γαίες», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στο βιβλίο «Σπάνιες Γαίες» η συγγραφέας ταξιδεύει τους αναγνώστες της στη Σοβιετική Ένωση και τοποθετεί το μυθιστόρημά της στην περίοδο από το 1927 έως το 1963-64, κατά τη διάρκεια της σταλινικής περιόδου έως και τις πρώτες προσπάθειες φιλελευθεροποίησης του πολιτεύματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το βιβλίο δεν είναι ιστορικό μυθιστόρημα, ούτε πολιτικό αλλά υπαρξιστικό και θίγει το ζήτημα της ατομικής και της συλλογικής ευθύνης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, η Σώτη Τριανταφύλλου υπογράμμισε ότι «το ερώτημα που θέτει το βιβλίο είναι αν υπάρχει συλλογική ευθύνη ή όλα όσα γίνονται είναι αποτέλεσμα των προσωπικών μας επιθυμιών, συνεπώς ατομικής ευθύνης. Στις “Σπάνιες Γαίες” εκτυλίσσεται η ιστορία ενός ανθρώπου απόλυτα ενταγμένου σε ένα σύστημα, ο οποίος υπακούει.

Δεν πρόκειται για ατομική εξέγερση αλλά για το χρονικό μιας ολοκληρωτικής συμμόρφωσης». Όσον αφορά στους λόγους που την οδήγησαν να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, η συγγραφέας που κατάγεται από το νομό Αιτωλοακαρνανίας δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς.

«Ως ιστορικός έχω ασχοληθεί με τον Ψυχρό Πόλεμο και έχω εντρυφήσει στη Σοβιετολογία και τις αναλυτικές ιστορικές σπουδές στην ΕΣΣΔ. Πλέον έχουν ανοίξει όλα τα αρχεία και είναι πιο εύκολο να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες που ήταν απλώς φήμες επί δεκαετίες».

Η συγγραφέας έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο θεωρώντας ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην Ελληνική και τη σοβιετική νοοτροπία. «Η γραφειοκρατία, η αποφυγής της ατομικής ευθύνης και η προσπάθεια να κρυφτούμε πίσω από το πλήθος, ο άκρατος κρατισμός και ο καημός της εμφυλιοπολεμικής ήττας είναι ορισμένα από τα κοινά χαρακτηριστικά» τόνισε τέλος.

Η εκδήλωση παρουσίασης στον Πύργο ξεκίνησε με την ανάγνωση τμήματος του βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου από τη Λένα Διαμαντοπούλου και στη συνέχεια το κοινό έκανε ερωτήσεις στην συγγραφέα.

 

Η φωτ. είναι από το σάιτ της εφημερίδας Πατρίς του Πύργου.

Η φωτ. είναι από το σάιτ της εφημερίδας ...

Η φωτ. είναι από το σάιτ της εφημερίδας Πατρίς του Πύργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture