Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Αχαϊα: Υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου ο Νίκος Στάμος - Οι πρώτες προγραμματικές του αρχές

Αχαϊα: Υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου ο Νί...

Ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητα του

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές, επανέλαβε σήμερα ο Νίκος Στάμος παρουσιάζοντας στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων(Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν), το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του αλλά και τους βασικούς άξονες του προγράμματός του. Ο συνδυασμός ονομάζεται «Νέος Ερύμανθος» με κεντρικό σύνθημα «Έχουμε λύσεις».

«Θα διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μας με αποφασιστικότητα, πολιτική ευπρέπεια αλλά και την ηθική δέσμευση ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους» τόνισε ο κ. Στάμος και προσέθεσε ότι δεν σκοπεύει να ανεβάσει τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης: «Στο διάστημα που απομένει μέχρι να κριθούμε όλοι μας από τους πολίτες εγώ και οι υποψήφιοι του συνδυασμού Νέος Ερύμανθος θα αγωνιστούμε χωρίς στείρους αντιπολιτευτικούς βερμπαλισμούς, καταγγελτικό τόνο και ανούσια κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο και τους ανθυποψηφίους μας, μακριά από αήθεις επιθέσεις αλλά κοντά στον πολίτη και τα προβλήματά του, με τη δυναμική που χαρακτηρίζει εμάς και την πολιτική μας πρόταση».

Αναφερόμενος στην προεκλογική πρακτική που θα εφαρμόσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου, εξήγησε ότι δεν είναι του χαρακτήρα του προσωπικά αλλά ούτε και της φιλοσοφίας του συνδυασμού «Νέος Ερύμανθος» να επιχειρήσει να ισοπεδώσει τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα.

«Άλλωστε και η συγκυρία, οι κοινωνικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τίποτα άλλο από το να βάλουμε στο τραπέζι τα πολιτικά επιχειρήματα και τις προτάσεις μας για την νέα εποχή μετά τις εκλογές. Αυτό ερχόμαστε να κάνουμε. Να πείσουμε με επιχειρήματα και με συγκεκριμένες προτάσεις που συνθέτουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, ένα πρόγραμμα που ευθυγραμμίζεται με την πραγματικότητα, την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους. Από αυτά τα χωριά είμαστε όλοι μας. Στον ίδιο τόπο ζούμε. Τις ίδιες αγωνίες μοιραζόμαστε. Και το ίδιο πράγμα ζητάμε. Καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά μας κι εμάς, καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, κοινωνική ευημερία αλλά και πολιτικό πολιτισμό», τόνισε ο κ. Στάμος.

«Τερματίζει πρώτη η Δραπετσώνα για το Αυτοκινητοδρόμιο;»

Ο κ. Στάμος παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, «στη σκιά» όπως είπε της δυσάρεστης εξέλιξης που αφορά στο αυτοκινητοδρόμιο, μετά την είδηση που εμφανίζει ως τελεσίδικη την πρωθυπουργική στήριξη στα σχέδια του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για δημιουργία πίστας φόρμουλα 1 στην Αττική. «Όπως όλοι μας, διάβασα κι εγώ τη σχετική επιστολή του Πρωθυπουργού που είδε το φως της δημοσιότητας, με την οποία όχι μόνο επαινεί τον Δήμο για την πρωτοβουλία του αλλά προεξοφλεί και την αδειοδότηση της σχετικής μελέτης από τη Διυπουργική Επιτροπή» είπε ο κ. Στάμος και προσέθεσε:

«Το πρώτο μεγάλο ζητούμενο λοιπόν είναι το Αυτοκινητοδρόμιο. Μέχρι σήμερα είχαμε μπροστά μας την αλήθεια ότι έχουμε μείνει πίσω. Από χθες έχουμε μπροστά μας μια άλλη αλήθεια, αμείλικτη, ότι μας έχουν τελειώσει και δεν το έχουμε πάρει είδηση! Γιατί μάθαμε και κάτι άλλο: Ότι οι Αθηναίοι διεκδικητές του έργου, θα συναντηθούν την Κυριακή στην Κουάλα Λουμπούρ με το αφεντικό της Φόρμουλα 1 Μπέρνι Εκλστόουν! Την ίδια ώρα, η Αχαΐα και ο Δήμος Ερυμάνθου περιμένουν το στρατηγικό επενδυτή ενόσω κινδυνεύουμε να χάσουμε ακόμη και τις δεσμευμένες πιστώσεις από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Πάνω σε αυτό, σε πρώτο χρόνο δεν μπορεί να πει περισσότερα κανείς. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, προετοιμάζουμε την κίνησή μας και θα τοποθετηθούμε συγκεκριμένα», είπε ο κ. Στάμος.

Με σημείο αναφοράς το Αυτοκινητοδρόμιο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου επεκτάθηκε στην συνολική αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής όπως έχει προγραμματισθεί από τον συνδυασμό του και το πώς βλέπει τα πράγματα σε σχέση με τα ειδικά χαρακτηριστικά τα έργα υποδομής και την τοπική οικονομία.

«Ας υποθέσουμε ότι το Αυτοκινητοδρόμιο θα γίνει τελικά στην Χαλανδρίτσα σε δύο, τρία χρόνια. Μέχρι να γίνει το έργο, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες της περιοχής βιώνουν όπως όλοι, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Τι θα κάνουν λοιπόν μέχρι τότε; Θα κλείσουν τα μαγαζιά τους; Δεν είμαστε περιοχή που μπορεί να έχει οφέλη από επιχειρηματικές δράσεις…τεχνολογίας και καινοτομίες. Τυρί έχουμε, ζώα έχουμε, μικρές επιχειρήσεις έχουμε. Και φυσικά διαθέτουμε φυσικό πλούτο. Επιβάλλεται κατά συνέπεια να τον εκμεταλλευθούμε! Να προχωρήσουμε στην ανάδειξή του και να κάνουμε προίκα μας αυτό που λέγεται θεματικός τουρισμός. Να ανεβάσουμε πρώτα από όλα την Πάτρα στην περιοχή μας και γιατί όχι και άλλες περιοχές. Να προσελκύσουμε για παράδειγμα τους λάτρεις της ορειβασίας. Και γιατί όχι και τους φίλους της σκοποβολής με την δημιουργία σκοπευτηρίου. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν για το καλό του Δήμου και ό,τι είναι για το καλό του Δήμου, είναι ευπρόσδεκτο. Παρονομαστής σε όλα αυτά είναι και η ευκαιρία για διάθεση των προϊόντων μας για την τόνωση, ή αν θέλετε το φιλί της ζωής στην τοπική οικονομία», είπε.

Ο κ. Στάμος προσέθεσε ότι τέτοιο ρόλο στην προοπτική ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού μπορεί να παίξει και το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

«Μπορούμε να κάνουμε πράγματα και πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε και τελικά να το κάνουμε. Τι θέλουμε; Θέλουμε να έρχονται τουρίστες και επισκέπτες από τις γύρω περιοχές για ψάρεμα; Να μια πρόταση. Τι άλλο θέλουμε; Θέλουμε  για παράδειγμα να έρχονται τουρίστες να κάνουν λεμβοδρομίες; Να μια άλλη πρόταση. Δεν είναι ακατόρθωτα αυτά. Μπορούμε, το θέλουμε και θα το κάνουμε γιατί κατοικούμε σε έναν αυλογημένο τόπο. Δεν είμαστε παντογνώστες και παντοδύναμοι. Έχουμε όμως διάθεση να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε αυτό που προτείνουμε δίνοντας λύσεις», είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Ερύμαθος» αναφέροντας ως παράδειγμα τα Τρίκαλα όπου εκεί η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί ένα ζωντανό οικονομικό κύτταρο.

«Να ένα έτοιμο μπίζνες πλαν. Δοκιμασμένο και πετυχημένο. Γιατί να μην το αντιγράψουμε; Τις καλές πρακτικές επιβάλλεται να τις αντιγράψουμε. Αυτά δεν γίνονται με θαύματα. Γίνονται με πράξεις. Και για να γίνουν πράξεις, υπάρχουν τα εργαλεία. Αυτά τα εργαλεία είναι οι διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι. Και σε αυτή την κατεύθυνση το λέω στους πολίτες αποφασιστικά ότι θα γίνουμε πολύ ενοχλητικοί στους κυβερνώντες μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε στα χέρια μας αυτό που χρειαζόμαστε!»

Ο κ. Στάμος αναφέρθηκε επίσης και στο αδιέξοδο με την δημιουργία των Σφαγείων Ερυμάνθειας, ζητούμενο που τόνισε ότι διεκδικείται συνδυαστικά με απαραίτητα έργα υποδομής όπως το οδικό δίκτυο.

«Τι συμβαίνει με τα Σφαγεία; Γιατί δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα διαθέσιμες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων; Κρύβονται από πίσω συμφέροντα; Σε αυτό το θέμα όχι μόνο υφιστάμεθα οικονομική ασφυξία αλλά και τις επιπτώσεις της ανυπαρξίας δράσεων και σε συνδυαστικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής. Όπως για παράδειγμα το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας με τον υποβαθμισμένο και επικίνδυνο οδικό άξονα. Ιδιαιτέρως οι κάτοικοι του Δήμου αντιμετωπίζουν και πρόβλημα-εκτός από την ασφάλεια-και συγκοινωνίας για την διακίνηση των προϊόντων τους»

Ανιχνεύθηκε εντερόκοκκος στο πόσιμο νερό!

Ο κ. Στάμος επεφύλασσε και μία σημαντική είδηση που αφορά στην ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σε περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου, παρουσιάζοντας έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας, σύμφωνα με το οποίο, το νερό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία!

«Όπως είπα πριν από λίγο, η ποιότητα ζωής σε συνδυασμό με την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτα στην πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε Θα ήθελα λοιπόν να κάνω μια καταγγελία-και είναι η μοναδική αλλά και σπουδαία που κάνω με την ευκαιρία που μου δίνεται, ότι το νερό που πίνουν οι δημότες έχει κριθεί ακατάλληλο από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας με έγγραφό της από τις 16 Δεκεμβρίου. Δηλαδή μόλις πριν από τέσσερις μήνες, η Διεύθυνση ενημέρωσε υπηρεσιακώς τον Δήμαρχο Ερυμάνθου ότι σε δείγματα που ελήφθησαν από έξι διαφορετικές περιοχές, ανιχνεύθηκαν στο νερό E Coli, ολικά κολοβακτηριοειδή και εντερόκοκκος! Η Διεύθυνση Υγείας ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι το νερό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τον καλούσε να ενημερώσει με τη σειρά του τους δημότες, να προβεί σε απολύμανση και άλλα μέτρα αποκατάστασης της ποιότητας του νερού και να γνωστοποιήσει τα μέτρα που εφήρμοσε. Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι μέχρι πρόσφατα ήμασταν όλοι μας σε βαθύ σκοτάδι για το γεγονός!»

Το πρόγραμμα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Ερύμανθος» παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του:

«Στα έργα υποδομής, αλλά και στις παρεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, θα αναφέρω ενδεικτικά:

 

·        Στον τομέα της ύδρευσης: έλεγχος της ποιότητας νερού και λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Επίσης,  αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης, τακτικός καθαρισμός δεξαμενών, διασφάλιση επαρκούς ποσότητας νερού.

·        Ο Δήμος μας έχει χιλιάδες χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, γι’ αυτό και απαιτείται βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και αγροτών του Δήμου, οι οποίοι τους χειμερινούς, κυρίως, μήνες έχουν δυσχερή πρόσβαση στα χωράφια και ποιμνιοστάσιά τους.

·        Επίσης, βελτίωση και αποκατάσταση του εσωτερικού οδικού δικτύου σε όλα τα χωριά του Δήμου. Τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστες οι εργασίες που έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα (λακούβες, κατολισθήσεις, κατακρημνίσεις στα πρανή, κ.ά.)

·        Παράλληλα, θέλουμε κάθε χωριό να αποκτήσει τη δική του πλατεία και κοινόχρηστους χώρους

·        Τέλος διεκδικούμε την άμεση βελτίωση και ανακατασκευή της Πατρών- Τριπόλεως και της Πατρών- Καλαβρύτων για την αποκατάσταση της ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και της διευκόλυνσης διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.

Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι στο οποίο θα δώσουμε έμφαση είναι ο τομέας της Κοινωνικής Πρόνοιας, της υγείας και της Παιδείας:

 

·        Μείωση των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, κ.ά.)

·        Δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών υποστήριξης των άπορων οικονομικά συμπολιτών

·        Διεκδίκηση της αναβάθμισης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας, με ενίσχυση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την παροχή ουσιαστικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους της περιοχής.

·        Σύσταση ξεχωριστού Κοινωνικού Οργανισμού για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Ερυμάνθου είναι μια κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική περιοχή. Επειδή πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας, θέτουμε σε προτεραιότητα την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία. Μεταξύ άλλων:

·        Λειτουργούμε ανεξάρτητο γραφείο στο Δήμο με γεωπόνους για την έγκαιρη ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής για την ένταξή τους σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

·        Σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της κτηνοτροφίας με σκοπό την αύξηση των βοσκοτόπων και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων

·        Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανάδειξη και προώθηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Δήμου Ερυμάνθου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να την καταστήσουμε πόλο έλξης επισκεπτών. Στον τομέα του τουρισμού:

 

·        Αξιοποιούμε τον ορεινό όγκο μέσω της διεκδίκησης προγραμμάτων για τον αγροτουρισμό με τη δημιουργία νέων καταλυμάτων, χάραξη ορειβατικών και περιπατητικών μονοπατιών στον Ερύμανθο

·        Αναδεικνύουμε και προβάλουμε όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως η Αρχαία Τριταία, ο Μυκηναϊκός οικισμός της Χαλανδρίτσας, οι ιστορικές Μονές Χρυσοποδαρίτισσας, Νοτενών και Αγ. Πάντων, κ.ά.

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενδεικτικά σας αναφέρω πως σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε Πενταψήφια Τηλεφωνική Γραμμή για τους δημότες, στην οποία θα απευθύνονται για κάθε ζήτημα καθημερινότητας που τους απασχολεί. Επίσης, προχωρούμε σε αποκέντρωση των Υπηρεσιών με ουσιαστική αξιοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων, ενώ λειτουργούμε δημοτική ιστοσελίδα η οποία θα παρέχει άμεση ενημέρωση των δημοτών για προγράμματα, δράσεις της δημοτικής Αρχής και άλλα ενδιαφέροντα θέματα»

Όπως εξήγησε ο κ. Στάμος, για τις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέος Ερύμανθος» οι πολίτες ήδη ενημερώνονται από κοντά στις συναντήσεις που γίνονται καθημερινά σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Τις επόμενες ημέρες θα έχουν αυτή τη δυνατότητα και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του συνδυασμού και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού «Νέος Ερύμανθος».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014