Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η παράσταση "Ο Μουνής" που ακροβατεί μεταξύ δράματος και κωμωδίας, έρχεται στην Πάτρα

Η παράσταση "Ο Μουνής" που ακρ...

Το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαΐου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες μετακλήσεις το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας και όπως αναφέρεται στην σελίδα του θεάτρου στο facebook, το τριήμερο 8-10 Μαίου 2014, θα έρθει στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, στις 21.30, μία θεατρική παράσταση που άρεσε στην Αθήνα.

Πρόκειται για την θεατρική μεταφορά από την ομάδα 4Frontal του ομώνυμου διηγήματος της Λένας Κιτσοπούλου με τίτλο «Ο Μουνής», σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.

Ένα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας κάπου στην δεκαετία της Αλλαγής, ένα παρ' ολίγον φονικό του Αργύρη του κοντοκουρεμένου, ένας βιαστικός γάμος του Κωστή του ανάπηρου με την Κωλαθηνά, μια τελετή ενηλικίωσης του μικρού Λαζάρ του γιου του Μπερδούλια, ένα αυτί απλωμένο στο σκοινί της μπουγάδας της Παντζάραινας και η μεγάλη απόφαση της τσαχπίνας της Ανθής συνθέτουν το σκηνικό της παράξενης ιστορίας του Μουνή.

Μιας ιστορίας ακραίας και απόκοσμα βίαιης. Όλοι ξέρουν, αλλά όλοι σιωπούν. Και όλα λύνονται με πολύ ξύλο πίσω από κλειστές πόρτες ή χορεύοντας ένα λεβέντικο τσάμικο στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Οι ήρωες της Λένας Κιτσοπούλου παγιδευμένοι στις προκαταλήψεις και στους φόβους τους αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρό το παρατσούκλι τους, μη και μαθευτούν οι εξάρσεις τους και γίνουν διήγημα.

Όλοι οι κάτοικοι αυτού του χωριού έχουν παρατσούκλια και ο Μουνής πήρε το δικό του απλά γιατί μεγάλωνε ανάμεσα σε γυναίκες...

Είναι ενδεικτικό ακόμα και από τον τίτλο του έργου, πώς το κείμενο αυτό ακροβατεί μεταξύ κωμικού και δράματος, στοιχεία κατάλληλα για μια ζωντανή θεατρική εμπειρία. Όπως είχε αναφέρει και η ίδια η Λένα Κιτσοπούλου σχετικά με το συγκεκριμένο διήγημά της «η ιστορία αυτή προέκυψε πάρα πολύ απλά. Κυλούσε μπροστά στα μάτια μου κι εγώ απλώς την κατέγραφα. Ήταν μία εμπειρία ζωντανή».

Πρόκειται για το πρώτο διήγημα της συλλογής της με τίτλο «Μεγάλοι Δρόμοι», το οποίο έγραψε πριν τρία χρόνια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία : Παντελής Δεντάκης

Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Στελλάτου

Σκηνικά/Κοστούμια : Γεωργία Μπούρδα

Μουσική : Κώστας Νικολόπουλος

Φωτισμοί : Σάκης Μπιρμπίλης

Φωτογραφίες : Κάλλι Χαρόβα

Βοηθοί Σκηνοθέτη : Πάνος Τοψίδης, Αγάπη Κουρομπλή

Παίζουν οι ηθοποιοί : Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη.

*Η παράσταση ανέβηκε στην Αθήνα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture