Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR - Έξι και όχι τρείς Αντιπεριφερειάρχες θα μπορεί να ορίζει ο Περιφερειάρχης - Ψηφίστηκε ρύθμιση στη Βουλή

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR - Έξι και όχι τρείς ...

Τι είπε στο thebest.gr ο Απόστολος Κατσιφάρας

Έξι και όχι τρεις θα είναι στο εξής οι Αντιπεριφερειάρχες που θα έχει δικαίωμα να ορίζει ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε χθες νύχτα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ηγεσία του Υπουργείου απεδέχθη την αύξηση του αριθμού των οριζομένων («θεματικών») Αντιπεριφερειαρχών συμφωνώντας ότι αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία και στον ισχυρότερο εποπτικό έλεγχο στις αιρετές Περιφέρειες.

Έτσι, για παράδειγμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου σήμερα υπηρετούν ως «θεματικοί» Αντιπεριφερειάρχες οι κ.κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκος Υφαντής και Παναγιώτης Πλατανιάς (πήρε πρόσφατα την θέση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου), ο Περιφερειάρχης θα έχει δικαίωμα ορισμού τριών ακόμα Αντιπεριφερειαρχών με καθορισμό «θεματικό» αντικείμενο αρμοδιοτήτων.

Το thebest.gr επικοινώνησε το πρωί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ο οποίος και επιβεβαίωσε την ψήφιση της ρύθμισης η οποία θα ισχύσει από την επόμενη θητεία των περιφερειακών αρχών. Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας, μιλώντας στο thebest.gr, ανέφερε ότι πρόκειται για «νίκη της Αυτοδιοίκησης» και για «μια ρύθμιση που θα βελτιώσει ουσιαστικά την καλύτερη άσκηση και τον ενδελεχέστερο έλεγχο των αρμοδιοτήτων της αιρετής Περιφέρειας σε μια σειρά θεματικών πεδίων».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014