Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στις 9 και 10 Απριλίου, ο διακεκριμένος ποιητής Τίτος Πατρίκιος στην Πάτρα

Έρχεται στις 9 και 10 Απριλίου, ο διακεκ...

Καλεσμένος του Πολύεδρου και των μαθητών της Γ' τάξης του γυμνασίου, του Αρσακείου Πατρών, της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Στην Πάτρα θα βρεθεί, το διήμερο 9 και 10 Απριλίου 2014, ο διακεκριμένος και βραβευμένος ποιητής Τίτος Πατρίκιος, προσκεκλημένος από το Βιβλιοπωλείο – Πολυχώρο «Πολύεδρο» και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών, προκειμένου να παρουσιάσει την τελευταία ποιητική συλλογή του με τίτλο «Σε βρίσκει η ποίηση» καθώς και για να μιλήσει με το κοινό και τους μαθητές της περιοχής της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών προσκαλεί τον Τίτο Πατρίκιο σε μία ενδιαφέρουσα «Ποιητική Συνάντηση» με τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 και ώρα 9.30 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Εστίας Επιστημών στο Πλατάνι, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

Χαιρετισμός από τη Διευθύντρια του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, Κατερίνα Γεωργίου.

Σύντομη παρουσίαση της ζωής και τού έργου του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.

Βίντεο με απόσπασμα από το ποίημα «Μεγάλο Γράμμα».

Απαγγελίες ποιημάτων του ποιητή από τις ποιητικές συλλογές του «Λυσιμελής πόθος», «Συγκατοίκηση με το παρόν», «Σε βρίσκει η ποίηση».

Ειδικότερη αναφορά στην τελευταία ποιητική συλλογή του «Σε βρίσκει η ποίηση».

Ανάγνωση ποιημάτων από τον ίδιο τον λογοτέχνη.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του Αρσακείου σχολείου της Πάτρας, θα απευθύνουν ερωτήσεις στον ποιητή, σε μια προσπάθεια καλύτερης γνωριμίας με τον ίδιο και το σημαντικό έργο του.

«Μας βρήκε η ποίηση»: Απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου, που δημιούργησαν εμπνεόμενοι από την ποίηση τού Τίτου Πατρίκιου.

Στο τέλος της εκδήλωσης που συνδράμει ο Σύλλογος διδασκόντων καθηγητών του Αρσακείου Πατρών, οι μαθητές του σχολείου θα χαρίσουν στον ποιητή ένα μικρό δερματόδετο έντυπο με τα δικά τους ποιήματά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture