Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ενδιαφέροντα φιλμ, συγκίνηση, ο Πελεγρίνης και απρόοπτα στην χθεσινή εκδήλωση με τα φιλμ του Φεστιβάλ Δράμας στην Πάτρα

Ενδιαφέροντα φιλμ, συγκίνηση, ο Πελεγρίν...

Δυστυχώς η προβολή του τελευταίου φιλμ της βραδιάς "Red Hulk" που είχε κερδίσει το 1ο βραβείο, δεν ολοκληρώθηκε καθώς κόλλησε το dvd

Ενδιαφέροντα πραγματικά φιλμ από την τελευταία «σοδειά» κινηματογραφικής παραγωγής που είχαν προβληθεί και βραβευτεί στο 36ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Πατρινοί σινεφίλ την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 το βράδυ στην αίθουσα του Ιντεάλ, πάνω από την ομώνυμη καφετέρια, στον πεζόδρομο Αγ. Νικολάου.

Την εκδήλωση με τα 15 φιλμ του Φεστιβάλ της Δράμας διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας.

Από τις ταινίες που είδαμε και ξεχωρίσαμε ήταν σίγουρα η «Σκιαμαχία» του Ντίνου Γρηγορίου με τον Άλεξ Νόρτεν στο ρόλο ενός νεαρού πυγμάχου που αποσυντονίζεται την ώρα του αγώνα και το «Travel express» της Νατάσσας Ξύδη με ηρωίδα μία νεαρή κοπέλα που χάνει το πλοίο για την Πάρο και από ένα απρόοπτο γεγονός καταλήγει σε μία παρέα Αφρικανών μεταναστών κάπου στο κέντρο της Αθήνας.

Δυνατή ήταν και η ταινία «Μαθήματα Οδήγησης» του Βασίλη Καλαμάκη με γνωστούς ηθοποιούς στο καστ όπως τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και την Μυρτώ Αλικάκη, που έδειχνε την σύγκρουση και τεταμένη σχέση πατέρα και γιου που έρχεται στο προσκήνιο.

Πολύ καλό επίπεδο παραγωγής (ήταν της Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου που ήταν και στην παραγωγή του «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ) είχε το φιλμ «Συνθήκη 10/60 του Άκη Πολύζου με τον Ορφέα Αυγουστίδη ως άλλο επιστήμονα Αινστάιν στην Αθήνα του 1954 και τους Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιώργο Γάλλο, Βίκυ Παπαδοπούλου και Μάνο Βακούση ενώ πολύ ζεστή και συγκινητική ήταν η ταινία «Counting happiness5» της Βενετίας Ευριπιώτου που είχε γυριστεί στην Ινδία με ήρωα ένα χαριτωμένο πιτσιρίκο του δρόμου και ένα μπαρμπέρη.

Από τα καλύτερα φιλμ της βραδιάς ήταν σίγουρα η Κυπριακή παραγωγή «Άννα» σε σκηνοθεσία του 43χρονου Σπύρου Χαραλάμπους, γεννημένου στη Νότιο Αφρική και με σπουδές στη Σχολή Σταυράκου, που παρουσίαζε την ιστορία ενός 85χρονου παππού, τον οποίο φροντίζει μία 30χρονη Φιλιππινέζα που δείχνει να τον προσέχει και να τον συμπονά πολύ περισσότερο από την αδιάφορη κόρη του Μέλπω.

Στους τίτλους τέλους του φιλμ «Άννα» που στο Φεστιβάλ της Δράμας τιμήθηκε με το Βραβείο «Έλληνες του κόσμου – Σωκράτης Δημητριάδης» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, είδαμε και το όνομα του Πατρινού βιολοντσελίστα Αλέξανδρου Μποτίνη ανάμεσα στους μουσικούς που μετείχαν στην ηχογράφηση της μουσικής της ταινίας. Η ωραία μουσική ήταν του Δημήτρη Μαραμή.

*Κρίμα μόνο που η βραδινή προβολή των ταινιών της Δράμας στην Πάτρα τέλειωσε κάπως απότομα και χωρίς να ολοκληρωθεί το κορυφαίο φιλμ της εκδήλωσης, το «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου – Χρυσός Διόνυσος, 1ο Βραβείο Μυθοπλασίας αλλά και τιμητική διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον Φρίξο Προέδρου στο ρόλο ενός νέου, του Γιώργου που μπλέκει σε ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας με θανατηφόρα κατάληξη.

Αυτό συνέβη διότι στα περίπου οκτώ με δέκα λεπτά του φιλμ «Red Hulk» συνολικής διάρκειας 26’, κόλλησε το dvd και έτσι διακόπηκε η συνέχιση της προβολής, γεγονός που απογοήτευσε τους σινεφίλ που είχαν παραμείνει στην αίθουσα έως αργά για να δουν το φιλμ. Το πρόβλημα πιθανότατα να είχε να κάνει με την ποιότητα του dvd που εστάλη από τη Δράμα στην Πάτρα.

Τέλος από τα αναπάντεχα και τις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν και η συμμετοχή του Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δεινού θεατρόφιλου και ερασιτέχνη ηθοποιού Θεοδόση Πελεγρίνη (που ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα λόγω του χαμού με τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), ο οποίος συμμετείχε στην ενδιαφέρουσα αλλά ακατανόητη ταινία μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας «Memory Reloaded» (κάτω φωτ.) του Πάνου Παππά και της Δέσποινας Χαραλάμπους.

Το στόρι του φιλμ είχε να κάνει με το μακρινό μέλλον όπου η μνήμη των χαρισματικών ανθρώπων έχει αντικαταστήσει την μνήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών!

Παρούσα στο φουαγιέ του Ιντεάλ ήταν η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας Ελένη Δάσιου.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture