Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Mία ιδιαίτερη κομεντί με τίτλο "Πέντε Δευτερόλεπτα στο Κενό" βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη

Mία ιδιαίτερη κομεντί με τίτλο "Πέν...

Πρωταγωνιστούν οι Πιρς Μπρόσναν, Τόνι Κολέτ και Άαρον Πολ

«Πέντε Δευτερόλεπτα Στο Κενό - A Long Way Down» λέγεται η ταινία που θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την εταιρεία Odeon από αυτή την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014.

Κάθε φιλία έχει τα πάνω και τα κάτω της. Το «Πέντε Δευτερόλεπτα στο Κενό –A Long Way Down», είναι μία συγκινητική ταινία για τις δεύτερες ευκαιρίες.

Η ταινία που είναι βασισμένη στο best seller βιβλίο του δημοφιλούς Βρετανού συγγραφέα Νικ Χόρνμπι (“About a boy”) και διασκευασμένη από τον Τζακ Θόρν (“This is England”), παρουσιάζει τη γλυκόπικρη ιστορία τεσσάρων άγνωστων ανθρώπων που θέλουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά εκείνη έχει αλλά σχέδια

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην κορυφή ενός ουρανοξύστη στο Λονδίνο. Ο Μάρτιν στέκεται κυριολεκτικά στην άκρη. Ο άλλοτε αγαπητός παρουσιαστής της τηλεόρασης, βρίσκεται σε απόγνωση και ετοιμάζεται να πηδήξει. Δεν είναι όμως μόνος του.  Μία ανύπαντρη μητέρα, η Μορίν, μία ατίθαση έφηβη, η Τζες και ένας μουσικός που δουλεύει ως deliver boy, ο ντροπαλός Τζέι Τζέι βρίσκονται όλοι στην ίδια κατάσταση και έχουν το ίδιο σχέδιο.

Αντί όμως να φύγουν στο κενό οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι συμφωνούν να μείνουν ζωντανοί και κοντά ο ένας στον άλλο, μέχρι την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου…τουλάχιστον. Μία δυνατή φιλία θα γεννηθεί, όπου οι απρόβλεπτες περιπέτειες δεν σταματούν ποτέ…

Μια σκοτεινή κωμική ιστορία που παρουσιάζει δύο λεπτά θέματα, το ταμπού της αυτοκτονίας και της κατάθλιψης. Μπορεί να είναι δύο “ριψοκίνδυνα” ζητήματα, αλλά ο Νικ Χόρνμπι τα αντιμετωπίζει με έναν ευαίσθητο και αστείο τρόπο. Η ιστορία αφηγείται τις περιπέτειες τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίοι συμφωνούν να αναστείλουν προσωρινά τα  “σχέδιά” τους και να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στους εαυτούς τους.

«Η έμπνευση της ταινίας προήλθε όταν άκουσα ότι υπάρχουν μερικές νύχτες που είναι οι πιο “κατάλληλες” για να αυτοκτονήσει κανείς. Συν του ότι πέρασα πολλές φορές από την Archway Bridge στο Βόρειο Λονδίνο, η οποία είναι ένα γνωστό σημείο για όσους θέλουν να αυτοκτονήσουν. Μήπως αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις “δημοφιλείς” νύχτες του έτους, υπάρχει πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον άλλο που να σκέφτεται το ίδιο πράγμα;», αναφέρει ο Νικ Χόρνμπι.

To ταξίδι από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη ήταν αναμφισβήτητα περίπλοκο. Όλα ξεκίνησαν όταν η παραγωγός Αμάντα Πόσεϊ, η οποία είναι παντρεμένη με το συγγραφέα, και η Φαϊνόλα Ντγιούερ διάβασαν το μυθιστόρημα, ακριβώς αφότου έμαθαν για την αυτοκτονία ενός συναδέλφου τους.

Παρότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, ο Χόρνμπι διάλεξε μία κωμική προσέγγιση. Ο Βρετανός συγγραφέας επισημαίνει ότι η αισιόδοξη πλευρά της ιστορίας βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου βλέπουμε τους ήρωες να βρίσκονται στον πάτο της ζωής τους και ξαφνικά ότι διαδραματίζεται από εκεί και έπειτα έχει μία ανοδική και λυτρωτική πορεία.

«Αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα αγαπημένα μου, μαζί με πολλά ακόμα του Νικ», υπογραμμίζει ο Βρετανός γόης ηθοποιός και αλλοτινός Τζέιμς Μποντ, Πιρς Μπρόσναν. «Νομίζω πως έχει μία ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο γιατί πραγματεύεται τη θλίψη, την τραγωδία και τις δυστυχίες της ζωής αλλά με ένα ιδιόμορφο μαύρο χιούμορ», πρόσθεσε ο Μπρόσναν.

Στην ταινία παίζει και ο 34χρονος Άαρον Πολ που αυτές τις μέρες τον βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στην «σπιντάτη» περιπέτεια «Need for Speed» που παίζεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε. Το «Need for Speed» ήδη σε εισπράξεις στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Άαρον Πολ είναι ο μοναδικός Αμερικάνος της τετράδας. Γεννημένος στο Αϊντάχο των Η.Π.Α. το 1979 και γνωστός στους περισσότερους ως Τζέσε Πίνκμαν από την τηλεοπτική σειρά «Breaking Bad» (υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού ρόλου), ο Άαρον Πολ θεωρεί ότι ο ρόλος του Τζέι Τζέι του ταιριάζει απόλυτα λόγω του συναισθηματικού ασταθή χαρακτήρα του. «Αδιαμφισβήτητα υπήρξαν φορές που κράτησα το κεφάλι μου έξω από το νερό. Ήταν αρκετές οι φορές που είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογική μου κατάσταση», λέει ο ηθοποιός.

«Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με τον Άαρον, είναι φοβερός τύπος και καταπληκτικός επαγγελματίας», ανέφερε γι’ αυτόν ο σκηνοθέτης Πασκάλ Σομέιγ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture