Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η φωτογραφική Συλλογή «Μιχάλη Δωρή» στον «Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων

Πάτρα: Η φωτογραφική Συλλογή «Μιχάλη Δωρ...

Παραδόθηκε από την κόρη του αείμνηστου αρχιτέκτονα Κατερίνα Δωρή

Η φωτογραφική Συλλογή «Μιχάλη Δωρή» παραδόθηκε στον «Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων – Δημοτική Βιβλιοθήκη» από την κόρη του αείμνηστου αρχιτέκτονα Κατερίνα Δωρή.

Η συλλογή αποτελείται από 2000 περίπου αρνητικά φιλμ, τα οποία απεικονίζουν κτίρια και λεπτομέρειες κτιρίων της πόλης, αποτέλεσμα καλλιτεχνικής εργασίας  του αείμνηστου αρχιτέκτονα, των ετών 1969-1971.

Η δωρεά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ιστορική σημασία ,  δεδομένου ότι πολλά από τα κτίρια που έχουν «αποτυπωθεί» από τον φωτογραφικό φακό δεν υπάρχουν  σήμερα.

Η παράδοση του υλικού έγινε στον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Βιδάλη, στο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσία του Διευθυντή του Μουσείου κ. Γιώργου Καραβά.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα τεκμηριώσει και θα ψηφιοποιήσει το σύνολο των αρνητικών και θα παραδώσει ένα αντίγραφο στην κόρη του αείμνηστου αρχιτέκτονα.

Μέρος του υλικού θα εκτεθεί μέσα στο 2014 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών ενώ ο Οργανισμός θα  εκδώσει σχετικό Λεύκωμα.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ευχαριστεί τον συμπολίτη και πρώην υπουργό πολιτισμού  Γ. Θωμά για τη συμβολή του στο αποτέλεσμα των προσπαθειών παραχώρησης του υλικού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture