Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο δημοσιογράφος, ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης θα μιλήσει για την ιστορία των γενοκτονιών αυτή την Τετάρτη στην Πάτρα

Ο δημοσιογράφος, ερευνητής και συγγραφέα...

Επίσης θα πραγματοποιήσει διάλεξη και στο Αίγιο το ερχόμενο Σάββατο

Αυτή την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στις 19.00 θα βρεθεί στην Πάτρα, ο γνωστός δημοσιογράφος, ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης που έχει ασχοληθεί εκτενώς και με σοβαρότητα σε συγγραφικό επίπεδο και σε ομιλίες του ανά την Ελλάδα με το μεγάλο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα για τις θηριωδίες και καταστροφές των Ναζί, ακόμη και στα πολιτιστικά αγαθά της χώρας μας, την περίοδο της Κατοχής (1940-1944).

Ο συγγραφέας και μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλεμμένων Πολιτιστικών Θησαυρών, Γιώργος Λεκάκης ( www.lekakis.com ), θα μιλήσει στην πόλη των Πατρών με θέμα "Η Ιστορία των γενοκτονιών, από την αρχαιότητα έως σήμερα" (από τα βιβλία του «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», «Ναζί, οι βάρβαροι του 20ού αι.» και «Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδόσεις Κάδμος) στην αίθουσα διαλέξεων του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, στις 19.00 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση και ομιλία του κυρίου Λεκάκη, ο οποίος έχει ζήσει και σπουδάσει στην Γερμανία, διοργανώνει ο Σύλλογος "ΟΔΥΣΣΕΥΣ-ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ" (www.odysseus.net.gr).

*Στο μεταξύ και το προσεχές Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 ο Γιώργος Λεκάκης θα βρίσκεται στην Αχαία. Συγκεκριμένα στις 19.00 το απόγευμα θα μιλήσει στην αίθουσα «Αλυκών Φως» στο Αίγιο και η διάλεξη του αυτή τη φορά θα έχει θέμα "Μύηση δια μέσου της μουσικής", σχετική με το βιβλίο του "Μουσικής Μύησις".

Αμφότερες οι διαλέξεις θα πλαισιώνονται προβολή σχετικών εικόνων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture