Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Mαρμαρινός τελικά αντί Κιμούλη και Φιλίππογλου στην σκηνοθεσία στην παράσταση "Φιλοκτήτης" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Επίδαυρο

Mαρμαρινός τελικά αντί Κιμούλη και Φιλίπ...

Ανακοινώθηκε προχθές το πλήρες πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2014

Ανακοινώθηκε ως γνωστό στο χώρο του αμφιθεάτρου του Μουσείου Μπενάσκη, στην Αθήνα το πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου για το ερχόμενο καλοκαίρι του 2014 και όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, μεταξύ των 7 παραστάσεων αρχαίου δράματος που επελέγησαν από τον Πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Λούκο, θα είναι για 2ο συνεχές καλοκαίρι και μία παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ο λόγος φυσικά για τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή που θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου 2014, στην καρδιά ακριβώς του καλοκαιριού (πέρυσι οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή είχαν παιχθεί στην Επίδαυρο στο τέλος σχεδόν του Ελληνικού Φεστιβάλ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου).

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής δεν θα υπογράψει αυτή τη φορά την σκηνοθεσία αλλά θα περιοριστεί μόνο στο να συνθέσει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Σκηνοθέτης θα είναι ο Κώστας Φιλίππογλου και όχι ο Γιώργος Κιμούλης όπως αρχικά είχε ακουστεί και γραφτεί.

Ο Γ. Κιμούλης που αναμενόταν επίσης να πρωταγωνιστήσει, τελικά τέθηκε εκτός της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για άγνωστους λόγους που ενδεχομένως δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Έτσι στην θέση του Κιμούλη θα εμφανιστεί ο Μιχαήλ Μαρμαρινός (η φωνή του οποίου ακουγόταν πέρυσι στην παράσταση των «Τρωάδων» ως θεού Ποσειδώνα) ενώ κεντρικός πρωταγωνιστής στον ρόλο του Φιλοκτήτη παρέμεινε ο δημοφιλής ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης.

Εξάλλου η παράσταση «Φιλοκτήτης» θα ανέβει στην Επίδαυρο σε συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της ομάδας του Αιμίλιου Χειλάκη Aptivities που έχει ιδρύσει πριν από επτά περίπου χρόνια με την ηθοποιό και σύζυγο του Αθηνά Μαξίμου. Με τους Aρtivities και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσίασε την φετινή χειμερινή σαιζόν την επιτυχημένη παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» που παίχθηκε τόσο στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας όσο και στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά.

Η υπόλοιπη διανομή των ρόλων δεν έχει κλείσει ακόμη και προφανώς για τον χορό θα γίνει ακρόαση.

*Στο μεταξύ το φετινό καλοκαίρι θα κατέβει στο επιβλητικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και ο Αιγιώτης ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος την 1η και 2 Αυγούστου 2014 με την Αριστοφανική παράσταση «Βάτραχοι» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα από το Εθνικό Θέατρο, με συμπρωταγωνιστή τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture