Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δείτε ΦΩΤΟ από την λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας «Το Μικρό Ψάρι» στην Αθήνα – Παρούσα και η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη

Δείτε ΦΩΤΟ από την λαμπερή πρεμιέρα της ...

Τα περισσότερα φλας συγκέντρωσαν η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου που παίζει στην ταινία και ο Σάκης Ρουβάς

Επίσημη πρεμιέρα στην Ελλάδα έκανε η νέα ταινία του Κύπριου κινηματογραφικού δημιουργού Γιάννη Οικονομίδη «Το Μικρό Ψάρι» χθες Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στα Village Cinemas στο The Mall Athens.

Τον κόσμο υποδέχτηκαν στην κατάμεστη V-Max αίθουσα, με θερμό χαιρετισμό ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης και η Ειρήνη Σουγανίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας διανομής Feelgood που είναι και συμπαραγωγός της ταινίας.

Στην επίσημη πρώτη της ταινίας στην Ελλάδα παρευρέθηκαν το cast των ηθοποιών του φιλμ και οι καλλιτεχνικοί συντελεστές καθώς και πλήθος καλεσμένων από διάφορους χώρους των τεχνών και των γραμμάτων. Μεταξύ αυτών οι σκηνοθέτες του κινηματογράφου και του θεάτρου Παντελής Βούλγαρης, Στάθης Λιβαθινός, Αλέξανδρος Αβρανάς, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου και Γιώργος Οικονόμου, ο θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος Μάριος Ποντίκας, οι συγγραφείς Βασίλης Βασιλικός, Ζυράννα Ζατέλη, Γιώργος Χρονάς και Αλέξανδρος Ασωνίτης, οι ζωγράφοι Τάσος Παυλόπουλος και Μάριος Σπηλιόπουλος.

Την πρεμιέρα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι ηθοποιοί Θέμις Μπαζάκα, Μηνάς Χατζησάββας, Ηλίας Λογοθέτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, το διεθνές συγκρότημα Rotting Christ, ο Γιάννης Ζουγανέλης με τη σύζυγο του Ισιδώρα Σιδέρη, οι ηθοποιοί Στράτος Τζώρτζογλου και Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο δημοφιλής ποπ τραγουδιστής και ηθοποιός Σάκης Ρουβάς που είχε και μία φιλική συνομιλία με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου που στην ταινία δοκιμάζει τις υποκριτικές της ικανότητες, κ.α.

Στην ταινία παίζει και η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, η οποία επίσης παρέστη στην πρεμιέρα του φιλμ στην Αθήνα.

Η ταινία που συμμετείχε και στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου στην Γερμανία, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Μαρτίου από την Feelgood και αναμένεται και στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το σενάριο, στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει...

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης

Σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Θάνος Ξηρός, Βαγγέλης Μουρίκης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Χάρης Λαγκούσης

Παίζουν οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Πέτρος Ζερβός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Γιάννης Βουλγαράκης, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέκος Πάγκαλος, Γιώργος Μπινιάρης, Όμηρος Πουλάκης, η λυρική ερμηνεύτρια Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου.

Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Πάνος Παπαχατζής, Michael Weber

Executive Producer: Μαρίνα Κωνσταντακοπούλου

Συμπαραγωγοί: Viola Fügen, Ειρήνη Σουγανίδου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης

Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου

Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης

Ήχος: Ντίνος Κίττου, William Ed. Franck

Σχεδιασμός Ήχου-Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης

Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος

Παραγωγή: Faliro House, Αργοναύτες Α.Ε., Match Factory Productions και Γιάννης Οικονομίδης Φιλμς ΛΤΔ

Σε συμπαραγωγή με: Feelgood Entertainment Α.Ε., Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΔΤ - ΝΕΡΙΤ Α.Ε., Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου

Με την υποστήριξη των Eurimages, Film Und Medien Stifung NRW.

 

Οι Στράτος Τζώρτζογλου και Γιώργος Γιαννόπουλος.

Οι Στράτος Τζώρτζογλου και Γιώργος Γιαννόπουλος.

Οι Στράτος Τζώρτζογλου και Γιώργος Γιαννόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture