Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Επίδαυρο ξαναπάει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τους Κιμούλη και Χειλάκη

Στην Επίδαυρο ξαναπάει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ...

Τον "Φιλοκτήτη" του Σοφοκλή θ ανεβάσει το προσεχές καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ

Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου αναμένεται να εμφανιστεί και το ερχόμενο καλοκαίρι του 2014 το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας μετά την περυσινή επιτυχή συμμετοχή του – συμπαραγωγή με το Ελληνικό Φεστιβάλ, «Τρωάδες» του Ευριπίδη που είχε σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής με την εκλεκτή ηθοποιό Άννα Κοκκίνου ως Εκάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr για το 2014, τα πράγματα είναι ακόμη πιο φιλόδοξα για την παραγωγή που ήδη βάζει στα σκαριά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (επίσημη ανακοίνωση βέβαια από το θέατρο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής) για το φετινό καλοκαίρι. Θα πρόκειται όπως και το 2013, για παράσταση αρχαίου δράματος και συγκεκριμένα όπως ήδη έγραψαν άλλα σάιτ όπως το 4news.gr, για την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης».

Το ενδιαφέρον στοιχείο στο όλο εγχείρημα είναι το δίδυμο των πρωταγωνιστών που θα παίξουν στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Ο λόγος για τον εξαιρετικό ηθοποιό και εξίσου καλό σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη (ο οποίος μοιάζει σαν να επιστρέφει σε παλιά λημέρια έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια μιας και ως γνωστό είχε διατελέσει στα τέλη της δεκαετίας του ’90 καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) και τον Αιμίλιο Χειλάκη, έναν αγαπητό και δημοφιλή ηθοποιό που συνεργάστηκε με το θέατρο της Πάτρας την φετινή χειμερινή σαιζόν στον μονόλογο «Μόνος με τον Άμλετ».

Ο «Φιλοκτήτης» θεωρείται γενικά μία τραγωδία που δεν παίζεται συχνά από θεατρικούς θιάσους. Οι δυο ηθοποιοί αν και διαφορετικής γενιάς ο καθένας τους, θα «αναμετρηθούν» στο κοίλον του αρχαίου Αργολικού θεάτρου (στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2014) με αφορμή το μύθο που διαδραματίζεται στο περιθώριο του Τρωϊκού πολέμου.

Η τραγωδία, όπως σημειώνει το 4news.gr, θέλει τον Φιλοκτήτη –στου οποίου την κατοχή έχει περιέλθει το τόξο του Ηρακλή– να τραυματίζεται σοβαρά καθώς ταξιδεύει προς την Τροία και να εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στη Λήμνο. Για σχεδόν δέκα χρόνια, ο Φιλοκτήτης ζει εκεί μόνος κι έρημος μέχρι που ένας χρησμός διαβλέπει ότι η Τροία δεν θα πέσει χωρίς τη βοήθεια του ηράκλειου τόξου. Τότε ο γιος του Αχιλλέα, Νεοπτόλεμος και ο Οδυσσέας ξεκινούν για τη Λήμνο προκειμένου να το εξασφαλίσουν…

Τον ρόλο του προδομένου ήρωα και παράλληλα τη σκηνοθεσία της παράστασης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα αναλάβει ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ τον Νεοπτόλεμο θα υποδυθεί ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Αξίζει να τονιστεί ότι θα είναι η 1η φορά που οι δυο καλλιτέχνες θα συναντηθούν επί σκηνής, ξεκινώντας από την Επίδαυρο για να περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα αμέσως μετά.

Η τελευταία φορά που το κοινό είχε δει ανέβασμα της αρχαίας τραγωδίας «Φιλοκτήτης» στην Επίδαυρο, ήταν το 2008 σε σκηνοθεσία Ματίας Λάνγκχοφ με τον αξέχαστο Λευτέρη Βογιατζή και τους Μηνά Χατζησάββα και Χρήστο Λούλη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture