Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την «Κάλπικη Λίρα» ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας

Την «Κάλπικη Λίρα» ανεβάζει η θεατρική ο...

Στο Λιθογραφείον της Πάτρας, από τις 13 έως και τις 17 Μαρτίου 2014

Η δραστήρια θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας που δημιουργήθηκε το 2007, από μία μικρή ομάδα νέων εργαζομένων στον ΟΤΕ, που αγαπούσαν το θέατρο και ήθελαν να εκφραστούν μέσα από αυτό, έχει ετοιμάσει μία καινούρια παράσταση που θα την παρουσιάσει στο Λιθογραφείον της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, από τις 13 έως και τις 17 Μαρτίου 2014.

Πρόκειται για το έργο «Κάλπικη Λίρα» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Ηλία Αναστασόπουλου.

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων στον ΟΤΕ Πάτρας και νομού Αχαίας συμμετείχε τον περασμένο μήνα με επιτυχία και στο 6ο Φεστιβάλ σάτιρας, ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων της χώρας «Μώμος ο Πατρεύς» που φιλοξενήθηκε στο θέατρο Πάνθεον της οδού Δημ. Γούναρη.

Η θεατρική ομάδα εργαζομένων του ΟΤΕ Πάτρας, με τη βοήθεια του Διοικητικού Συμβουλίου, μεγάλωσε και βάδισε στην αρχή της πορείας της στα χνάρια παλιότερης ομάδας που λειτουργούσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ, στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι καλλιτεχνικές ανάγκες της ομάδας, όπως σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια κ.α. καλύπτονταν από τα μέλη της.

Στην πορεία όπως αναφέρεται στο σάιτ της ομάδας, παρουσιάστηκαν προβλήματα, μέσα από τα οποία φάνηκε, η ανάγκη ενός ανθρώπου ικανού να την συσπειρώνει και να την εμπνέει, ενός ανθρώπου με σκηνοθετική εμπειρία. Έτσι συνεργάστηκαν με έμπειρο ερασιτέχνη ηθοποιό, που ανέλαβε τη σκηνοθεσία ενώ τα υπόλοιπα, (σκηνικά, κοστούμια κ.λ.π.) τα ανέλαβαν τα ίδια τα μέλη της ομάδας, με τη βοήθεια του ΔΣ και τις συμβουλές κάποιων φίλων.

Βασική επιλογή της θεατρικής ομάδας του ΟΤΕ Πάτρας, είναι να ανεβάζει παραστάσεις, όχι μόνο σε οργανωμένα θέατρα, αλλά και σε μη οργανωμένους θεατρικούς χώρους όπως εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων, δήμων, δημοτικών διαμερισμάτων και άλλων φορέων.

Στόχος είναι να πάει το θέατρο σε γειτονιές και χωριά, εκεί που οι άνθρωποι, παρά την αγάπη τους για το θέατρο, δύσκολα θα μετακινηθούν σε οργανωμένο θέατρο να παρακολουθήσουν μια παράσταση. Μάλιστα για τις ανάγκες των παραστάσεων αυτών, η ομάδα διαθέτει ειδική λυόμενη φορητή σκηνή.

Έργα που έχει ανεβάσει κατά το παρελθόν η θεατρική ομάδα των εργαζομένων του ΟΤΕ Πάτρας – Αχαίας είναι το 2008, «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ», του Γιάροσλαβ Χάσεκ, το 2009 & 2010, το έργο «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή, το 2010, την «Βότκα μολότωφ» του Νηλ Σάιμον, το 2012, «Ζητείται ψεύτης», του Δ. Ψαθά και το 2013, το έργο «Η διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα.

Το φετινό τους έργο προφανώς αποτελεί διασκευή της παλιάς αγαπημένης και συγκινητικής Ελληνικής ταινίας του Γιώργου Τζαβέλλα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture