Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FREE TIME

/

Πάτρα - Συνεχίζονται τα μαθήματα Τάι – Τσι με τη Νατάσσα Αρέθα

Πάτρα - Συνεχίζονται τα μαθήματα Τάι – Τ...

Στο «ΟροΠαίδιο - Χώρος Καλλιτεχνικών Αναρριχήσεων», στην οδό Κανακάρη

«Ελάτε να γνωρίσουμε και να εξερευνήσουμε μαζί την μαγική τέχνη του Τάι Τσι, μια άσκηση για όλους». Αυτό αναφέρει στην πρόσκληση του προς το κοινό, το «ΟροΠαίδιο - Χώρος Καλλιτεχνικών Αναρριχήσεων» στην Πάτρα και η Νατάσσα Αρέθα, οι οποίοι προτείνουν έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης που προσφέρει απλόχερα υγεία, χαλάρωση και πνευματική διαύγεια.

Σε διάρκεια 5 σεμιναριακών κύκλων θα περιπλανηθούμε στο μονοπάτι της πολεμικής αυτής τέχνης, και θα ανακαλύψουμε τα πολλαπλά οφέλη..

Αφιερώνοντας τον χρόνο αυτό και την ενέργεια μας στην εκμάθηση της τέχνης του Τάι Τσι, θα συνοδευόμαστε πάντα από μια αίσθηση χώρου και ηρεμίας που μας κάνει αποτελεσματικότερους και δυναμικότερους στις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας..

Το Τάι Τσι ή πιο ολοκληρωμένα Τάι Τσι Τσουάν είναι μια πολεμική τέχνη που έχει τις ρίζες της στην Κίνα. Πρόκειται για ένα σύστημα ήπιας σωματικής εξάσκησης, που αποσκοπεί στην προώθηση μιας γενικότερης αίσθησης ευεξίας-τόνωσης και αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ζωής. Μέσα από την απαλότητα και την ευγένεια των κινήσεών του μας βοηθά στην επανασύνδεση με την ευαισθησία του σώματός μας. Για να ασκηθεί κανείς δεν απαιτείται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση ή ευλυγισία. Είναι πραγματικά μια άσκηση για όλους!

Η πρακτική εξάσκηση στο Τάι Τσι περιλαμβάνει:

- Τις φόρμες (Μικρή και Μεγάλη φόρμα), που είναι σειρές χορογραφημένων κινήσεων οποίες εκτελούνται αργά και με χαλαρότητα στην αρχή και με την πάροδο του χρόνου επιταχύνονται από άποψη ταχύτητας και δυναμικότητας.

- Τις ασκήσεις που στοχεύουν στην διάταση του μυοσκελετικού συστήματος ώστε να επανέλθει η πλαστικότητα και η ευλυγισία στο σώμα.

- Την μαχητική εξάσκηση όπου η κινησιολογία των φορμών αποδομείται και μελετάται ξεχωριστά ως τεχνική αυτοάμυνας.

- Το Τσι Κουνγκ που καλλιεργεί και αναπτύσσει την ζωτική ενέργεια του σώματος, το Τσι, με την συνδυασμένη χρήση της αναπνοής, της κίνησης και της νοητικής συγκέντρωσης.

- Τον καθιστό διαλογισμό που καλλιεργεί την διαισθητική επίγνωση του ασκούμενου και εστιάζει το πνεύμα του προς την γαλήνη.

Όλο το σεμινάριο πραγματοποιείται σε 5 κύκλους (Μάρτιο - Ιούνιο 2014). όπου κάθε εργαστήριο αποτελεί από μόνο του μια ολιστική προσέγγιση της πρακτικής. Όλοι οι κύκλοι εντάσσονται σε μια ενότητα, με την ολοκλήρωση της οποίας οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να ασκούνται πλέον και μόνοι τους με τις βασικές αρχές του Τσι Κούνγκ και ένα χρήσιμο κομμάτι της μικρής φόρμας!

1ο Εργαστήριο Παρασκευή 7 Μαρτίου, ώρα: 19:45 –22:30

Σάββατο 8 Μαρτίου, ώρα: 17:00 – 20:00

2ο Εργαστήριο: Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Μαρτίου

3ο Εργαστήριο:

Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Απριλίου 2014

4ο Εργαστήριο

Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Μαΐου

5ο Εργαστήριο

Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

*Το κόστος συμμετοχής του κάθε εργαστηρίου είναι 40 ευρώ (για φοιτητές 30 ευρώ)

Πληροφορίες - Κρατήσεις Θέσεων:

ΟροΠαίδιο - Χώρος Καλλιτεχνικών Αναρριχήσεων,

Κανακάρη 101β (Μέσα στην στοά),

Τηλ.: 2610 220034, 6945 976622.

Λόγω βιωματικού χαρακτήρα η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Η Νατάσσα Αρέθα Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, από όπου και αποφοίτησε το 1994, γνώρισε και ξεκίνησε τη μαθητεία της στο Tai Chi με δασκάλους τον Ναπολέων Ξιφαρά και τον Tew Bunnag - ιδρυτή της European School of Tai Chi Ch’uan απ' όπου και αργότερα αποφοίτησε. Ασχολήθηκε τόσο με την μαχητική όσο και με το διαλογιστικό και θεραπευτικό του μέρος. Το 1996 βρίσκεται με υποτροφία χορού στην Ν. Υόρκη μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Εκεί παράλληλα με τις σπουδές της στον χορό, παρακολουθεί εντατικά μαθήματα και σεμινάρια Aikido , Υοga, Feldenkrais, Βοdy Mind Centering, Τάι μασάζ, Butoh και η περίοδος 1997-1999 την βρίσκει Movement Demonstrator στο τμήμα Experimental Theatre, του New York University. Το 2000 αποφοιτά απ' το τμήμα Ρεφλεξολογίας του New York Οpen University.

To 2001 επιστρέφει στην Ελλάδα. Κάνει Ρεφλεξολογία και μασάζ ενώ παραδίδει πλήθος διδασκαλιών. Xορό και Tai chi στη Δημοτική Σχολή Χορού ΔΕΠΑ Καλαμάτας, αυτοσχεδιασμό και contact improvisation σε άτομα με και χωρίς κινητικές ιδιομορφίες, χορό & κινησιολογία σε αρχάριους ενήλικες καθώς και Τai – Chi στο κέντρο SAMADHI & διδάσκει αυτοσχεδιασμό στην Επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη. Θέλοντας να διατηρεί ζωντανή τη διαδικασία της μάθησης και της παρατήρησης, συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια όπως θεωρίας και πρακτικής Τai Chi, θεωρίας Κινέζικου Βελονισμού, διαλογισμού.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Free time