Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Αχαΐα: Προχωρά η αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης

Δυτική Αχαΐα: Προχωρά η αντικατάσταση εσ...

Το έργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Το υπό εκτέλεση έργο «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης από ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από το σεισμό της 08/06/2008 στην Κάτω Αχαΐα & στα Δ.Δ. του Δήμου – Κατασκευή προκατασκευασμένων οικίσκων στα αντλιοστάσια του Δήμου Δύμης», προϋπολογισμού μελέτης 725.700,00 Ευρώ (συμπ/νου ΦΠΑ 23%), επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Κανέλλο Κανελλόπουλο  και τον επιβλέποντα του έργου, μηχανικό του Δήμου, Παναγιώτη Τζογαδώρο καθώς και τον εκπρόσωπο της  εργολήπτριας εταιρίας, Δημήτρη Ασκούνη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως αναφέρεται σε ανακοίωση του Δήμου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης της εργολαβίας αυτής, παρά το δύσκολο αντικείμενο της και χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών παρέμβασης, αλλά και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αφού λύνονται μακροχρόνια προβλήματα που υπήρχαν μέχρι σήμερα στις περιοχές αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό, ειδικότερα, περιλαμβάνει την αντικατάσταση του υφιστάμενου από αμιαντοσωλήνες δικτύου ύδρευσης μήκους 6,7 χλμ., στους οικισμούς Αλυκών της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας και στους οικισμούς Βεσκουκαιίκων, Πετροχωρίου, Λογοθέτη και Βυθούλκα της Τοπικής Κοινότητας Πετροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Δύμης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Επιπλέον περιλαμβάνει την κατασκευή καινούριων αγωγών μεταφοράς νερού από τον οικισμό Λαμπραιίκων στον οικισμό Βεσκουκαιίκων καθώς και την κατάργηση του υφιστάμενου από αμίαντο αγωγού που διέρχεται από αγροτικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ο οποίος παρουσιάζει συχνές βλάβες. Επίσης, περιλαμβάνει και την τοποθέτηση καινούριου αγωγού μεταφοράς νερού στον οικισμό Καρυάς από τη δεξαμενή (400 κ.μ.) που βρίσκεται στο οικισμό Πετροχωρίου. Επισημαίνεται ότι όλοι οι αγωγοί κατασκευάζονται από πολυαιθυλένιο, υψηλής αντοχής και αναλόγου ποιότητας, κατάλληλο για πόσιμο νερό.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013», και εκτελείται από την εργοληπτική εταιρία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.». Ήδη, έχει εκτελεστεί το 80% περίπου της συνολικής εργολαβίας, που σημαίνει ταχεία πρόοδο των σχετικών εργασιών, και αναμένεται η ολοκλήρωση του εντός των επόμενων εβδομάδων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις