Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Aτμόσφαιρα αλλοτινής αποκριάς στην μουσική παράσταση του Ορφέα Πατρών που επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 27/2 το βράδυ - Δείτε Φωτό

Aτμόσφαιρα αλλοτινής αποκριάς στην μουσι...

Στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πλ. Γεωργίου

Σε αλλοτινές εποχές, τότε που η ευγένεια και η αυθεντικότητα της διασκέδασης και των συναισθημάτων άνθιζαν μέσα στην Αποκριά, μας μετέφερε με την εξαιρετική νοσταλγική παράστασή του «Αποκριά στου Κεφαλλονίτη» ο Ερασιτεχνικός Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς Πατρών», ο οποίος συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής και δημιουργικής πορείας στο χορωδιακό και γενικότερα καλλιτεχνικό χώρο της πόλης, με έμφαση στο Καρναβάλι.

Ήταν μια σπουδαία μουσική βραδιά, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2014.

Ο τίτλος της μουσικής βραδιάς ήταν δανεισμένος από την ομώνυμη ελληνική οπερέτα, που έγραψε ο γνωστός συμπολίτης Τάκης Τσονάκας.

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» οι Πατρινοί ταξίδεψαν την Τρίτη 25/2/2014 το βράδυ, στο χρόνο και απόλαυσαν αξέχαστα τραγούδια του χτες από τη χορωδία και τους σολίστ σε μια νοσταλγική ατμόσφαιρα που αναδείχτηκε και από τα κοστούμια, τους χορούς και το γενικότερο κλίμα της μουσικής παράστασης.

Με επιτυχία ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της παράστασης οι σολίστ: η σοπράνο Ζωή Καραγκούνη, η σοπράνο Αλεξία Μαράτου, ο τενόρος Αντώνης Χριστόπουλος, ο τενόρος Ιωάννης Χριστόπουλος, ο τενόρος Αναστάσιος Βλάνης, ο βαρύτονος Ηλίας Παπαδόπουλος, ο βαρύτονος Φίλιππος Παπαδόπουλος και ο βαθύφωνος Παναγιώτης Παπαλεξάτος.

Το έργο επιμελήθηκε καλλιτεχνικά και διηύθυνε ο μαέστρος του «Ορφέα», αρχιμουσικός, Ηλίας Παπαδόπουλος.

Η οπερέτα του Πατρινού Τάκη Τσονάκα ζωντάνεψε ιδανικά μέσα στο κλίμα της παλιάς Αποκριάς και πήρε σάρκα και οστά στο θεατρικό σανίδι μέσα από ρόλους Επτανήσιων αλλά και στοιχεία συγγενή της φυσιογνωμίας του παλιού καλού Πατρινού Καρναβαλιού. Ο γραφικός ταβερνιάρης Παπαθωμάς, ο κόντε Τζανέτο, ο προικοθήρα κόντε Διονυσάκη, η ερωτευμένη κοντεσίνα Λουίζα, ο Βοηθός του ταβερνιάρη Θανασός που πειράζει συνέχεια τον κόντε Διονυσάκη, ο Περικλής ανιψιός του ταβερνιάρη, ο συνεχώς μεθυσμένος Παναγιώτης, η Γαρούφω, ανιψιά του Παπαθωμά με τη μεγάλη προίκα που τη διεκδικούν πολλοί γαμπροί, καθώς και η καρναβαλική επιτροπή με πρόεδρο το δημοσιογράφο Αντωνόπουλο και πολλοί άλλοι παρέλασαν από το θεατρικό σανίδι πλημμυρζοντας με ατάκες και γλυκιές φωνές τις αισθήσεις των θεατών.

Η παράσταση «Αποκριά στου Κεφαλλονίτη» θα επαναληφθεί για το κοινό, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture