Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Απόψε στις 8 στην αίθουσα του Ωδείου της Φιλαρμονικής η μουσικοθεατρική παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού "Η Μοναξιά του Χαρταετού"

Πάτρα - Απόψε στις 8 στην αίθουσα του Ωδ...

Το παραμύθι έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και την εικονογράφηση έχει κάνει ο Παναγιώτης Καρώνης

Οι εκδόσεις «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα, διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Τέταρτο» και η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚοινοΤοπία διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του παραμυθιού του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου «Η Μοναξιά του Χαρταετού» που κυκλοφορεί από «Το Δόντι», σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Πατρών - Φιλαρμονική Εταιρεία (στην οδό Ρήγα Φεραίου 7 και Γκότση, στην Πάτρα).

Για το βιβλίο που ήδη από σήμερα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, θα μιλήσουν η Κατερίνα Γαλανοπούλου, νηπιαγωγός, και ο Νεκτάριος Στελλάκης, επ. Καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρξει μία μουσικοθεατρική αφήγηση όπου αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η καθηγήτρια φιλόλογος Μαίρη Σιδηρά, η οποία ασχολείται και με το ερασιτεχνικό θέατρο, συνοδεία πρωτότυπης μουσικής που έχει γράψει ο Πατρινός πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Δίπλας ενώ ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος θα τραγουδήσει.

Στο τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο ταλαντούχος Χρήστος Κωνσταντόπουλος (ετοιμάζει αυτό το διάστημα τον πρώτο του έντεχνο δίσκο), έχει γράψει τη μουσική ο Γιώργος Δίπλας και τους στίχους ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του thebest.gr Τάκης Γ. Μαρτάτος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Μια φορά τον χρόνο πολύχρωμες φιγούρες χαρταετών στολίζουν τον ουρανό. Μόνο για μια μέρα... Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, τι κάνουν οι χαρταετοί όλο τον υπόλοιπο χρόνο; Αν δώσετε προσοχή μπορεί να αντιληφθείτε τα δράματα και τα θαύματα που συμβαίνουν μέσα σε σκοτεινά υπόγεια και σοφίτες.Γιατί μπορεί οι χαρταετοί να μην έχουν φωνή, αλλά έχουν ψυχή, νιώθουν, χαίρονται, λυπούνται, αγωνιούν, αγαπούν...

Αυτή είναι η ιστορία του χαρταετού που πρωταγωνιστεί στο παραμύθι του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου. Το βιβλίο συνοδεύεται από εξαιρετικά ζωγραφικά σχόλια του Παναγιώτη Καρώνη, μέλους της ΚοινοΤοπίας. Το παραμύθι «Η Μοναξιά του Χαρταετού» θα διατίθεται από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία και από την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (www.koinotopia.gr).

Ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος έχει γεννηθεί στην Πάτρα όπου ζει με τη σύζυγό του και τους δύο γιους του. Το βιβλίο «Η μοναξιά του χαρταετού» είναι το 3ο έργο του. Το 2011 κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ το παραμύθι με τίτλο «Το μικρό καΐκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο» και το 2012 το παιδικό βιβλίο «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο...».

Ο συγγραφέας που εργάζεται ως Νοσηλευτής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, είναι ενεργό μέλος της Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚοικοΤοπία, στην οποία, μεταξύ άλλων, είναι συνυπεύθυνος για την διοργάνωση του κύκλου προβολών, με τίτλο «Ημερολόγιο ταινιών». Έχει γράψει το σενάριο της επερχόμενης, μικρού μήκους ταινίας «Αναπνοή» του Τάκη Γεωργόπουλου.

Ο Παναγιώτης Καρώνης έχει εικονογραφήσει και τα δύο προηγούμενα βιβλία του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου.

Ο Γιώργος Δίπλας και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος αυτό το διάστημα (έως και τις 28/2) παρουσιάζουν μαζί και με άλλους ταλαντούχους συντελεστές όπως η ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου και ο καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Καλπουζάνης την παιδική, καρναβαλική παράσταση «Το Γέλιο που (δεν) Χάθηκε» στην Αγορά Αργύρη, κάθε πρωί στις 10.30 για τα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Η είσοδος στην αποψινή εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης στην αίθουσα του Ωδείου της Φιλαρμονικής είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture