Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τιμητική προβολή στη μνήμη του ηθοποιού Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, του φιλμ "Capote" στο φετινό φεστιβάλ Βερολίνου

Τιμητική προβολή στη μνήμη του ηθοποιού ...

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 11/2/2014

Μία ξεχωριστή τιμητική εκδήλωση προγραμματίστηκε την τελευταία στιγμή στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου που θα ολοκληρωθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2014.

Η εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, αφορά μία ειδική προβολή της ταινίας «Τρούμαν Καπότε» προς τιμήν του Αμερικανού ηθοποιού Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν ο οποίος σε ηλικία 46 ετών πέθανε την Κυριακή 2/2/2014 στη Νέα Υόρκη από υπερβολική δόση ναρκωτικών (ηρωίνη) αφήνοντας εμβρόντητο τον κόσμο του κινηματογράφου και τους σινεφίλ.

Η ταινία «Capote - Καπότε» που είχε παιχθεί με επιτυχία και στην Πάτρα, είχε κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της στην Μπερλινάλε το 2004 και λίγο αργότερα είχε χαρίσει στον πρόωρα χαμένο ηθοποιό το βραβείο Όσκαρ καλύτερου Α’ ρόλου. Στην αξιόλογη ταινία του Μπένετ Μίλερ, ο Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν είχε υποδυθεί υποδειγματικά και πολύ πειστικά τον διάσημο συγγραφέα και σεναριογράφο του Χόλυγουντ Τρούμαν Καπότε. Επίσης στο φιλμ παίζουν οι Κάθριν Κίνερ, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ και ο Κρις Κούπερ.

Η Μπερλινάλε είχε φιλοξενήσει σε διάφορα προγράμματα  αρκετές ταινίες στις οποίες ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν είχε παίξει και από την πλευρά του ο Χόφμαν ήταν συχνός επισκέπτης. Όπως θυμίζει το σάιτ της εφημερίδας «Το Βήμα», το «Owning Mahowny» είχε παιχθεί στο Panorama το 2003, την ίδια χρονιά που η «25η ώρα» του Σπάικ Λι συμμετείχε εντός διαγωνισμού διεκδικώντας την Χρυσή Άρκτο. Το 2000 είχαν και πάλι παιχθεί δυο ταινίες του στην Μπερλινάλε, ο «Ταλαντούχος κύριοςΡίπλεϊ» και η Μανόλια».

Στον προγραμματισμό της εφετινής διοργάνωσης πάντως βρίσκονται τιμητικές εκδηλώσεις τόσο για τον Αυστριακό ηθοποιό και σκηνοθέτη Μαξιμίλιαν Σελ, ο οποίος είχε παίξει στον κινηματογράφο και με την δική μας Μελίνα Μαρκούρη όσο και για τον Ούγγρο σκηνοθέτη Μίκλος Γιάντσο που επίσης πέθαναν πριν από λίγο καιρό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture