Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

«Το γέλιο που (δεν) χάθηκε» στην Αγορά Αργύρη- Μια υπέροχη παράσταση για τα παιδιά- Μην την χάσετε- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Το γέλιο που (δεν) χάθηκε» στην Αγορά Α...

Σήμερα στις 19.30 στην Αγορά Αργύρη

Μια υπέροχη παράσταση για τα παιδιά- και όχι μόνο- είναι «Το γέλιο που (δεν) χάθηκε» στην Αγορά Αργύρη. Η παράσταση είναι ανοικτή για το κοινό σήμερα  Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 19.30 και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 20.30, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα.

Η παράσταση τα πρωινά πλαισιώνει τα εργαστήρια του Καρναβαλιού των Μικρών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Η ώρα των θεατρικών παραστάσεων είναι από τις 10.30 έως τις 11.30.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Καρναβαλιού των Μικρών και αποτελεί παραγωγή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι της Πάτρας».

Ένα παιδί που χάνει το γέλιο του, δυο χάρτινοι ήρωες που ζωντανεύουν, δυο τρελοί αφηγητές κι ένας μπερντές. Όλοι μαζί μπερδεύονται, χορεύουν, τραγουδούν. Τι γίνεται όταν η ανθρώπινη φιγούρα συναντά τον Καραγκιόζη; Τι συμβαίνει όταν το θέατρο σκιών συνομιλεί μουσικά με το θέατρο της Δύσης; Ένα παραμύθι για το γέλιο που χάθηκε. Ή ένα παραμύθι για το γέλιο που δεν χάθηκε. Εσείς θα αποφασίστε.

Η Ελένη Καλαντζοπούλου στο πρώτο μέρος έχει το ρόλο της αφηγήτριας και ο Γιώργος Δίπλας το ρόλο του μάγου-αφηγητή.

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος ερμηνεύει το αγέλαστο παιδί και το σύνολο του ρόλου του αφορά στο τραγούδι δίνοντας στην παράσταση το χαρακτήρα του μιούζικαλ.

Ο Χρήστος Καλπουζάνης στο πρώτο μέρος έχει το ρόλο του Καραγκιόζη-αφηγητή, ενώ στο δεύτερο μέρος ερμηνεύει τον τζίτζικα που προτρέπει τον κο Κομφετή (Γιώργο Δίπλα) και την κα Σερμπαντίνα (Ελένη Καλαντζοπούλου) να κάνουν κάτι και να σωθεί το γέλιο.

Η συνέχεια επί σκηνής…

Οι στίχοι των τραγουδιών, γραμμένοι από την Γιώτα Κοντογεωργοπούλου συντελούν στην απαραίτητη ποιητική ατμόσφαιρα.

Η μουσική που έγραψε ο Γιώργος Δίπλας, είναι επηρεασμένη από την παλιά ιταλική μουσική και το έργο του Νίνο Ρότα και οι ενορχηστρώσεις του ακολουθούν ουσιαστικά την ατμόσφαιρα της συμφωνικής μπάντας και αναπλάθουν το κλίμα της παρέλασης.

Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία: Αντιγόνη Βουτσινά, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Γιώργος Δίπλας, Θέατρο Σκιών: Χρήστος Καλπουζάνης, στίχοι τραγουδιών: Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, ενορχήστρωση- παραγωγή: Σάκης Μπάστας, ερμηνεία τραγουδιών: Χρήστος Κωνσταντόπουλος, κείμενο: Παύλος Σκούρας. Παίζει η ηθοποιός Ελένη Καλατζοπούλου, συμμετέχει ο Γιώργος Δίπλας. Η ηχογράφηση-μίξη έγινε στο Studio Noise Box.

Τιμή εισιτηρίων: 3 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: 11.00-16.00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου στο Καρναβαλικό Κέντρο στην Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου 12, τηλέφωνο: 2610-461741.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr