Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Πάτρα: Σφύζει απο ζωή καθημερινά το "Καρναβαλικό Κέντρο του Δήμου Πατρέων - Patras Carnival Center"

Πάτρα: Σφύζει απο ζωή καθημερινά το &quo...

Στην αγορά Αργύρη

Στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του για το κοινό βρίσκεται το "Καρναβαλικό Κέντρο του Δήμου Πατρέων - Patras Carnival Center" στην Αγορά Αργύρη, που φέτος για δεύτερη χρονιά φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς του Πατρινού Καρναβαλιού. Σε καρναβαλικό ρυθμό ωστόσο το Καρναβαλικό Κέντρο βρίσκεται από την έναρξη των εργαστηρίων του Καρναβαλιού των Μικρών και της παιδικής θεατρικής παράστασης «Το γέλιο που (δεν) χάθηκε», που τα συνοδεύει, στις 27 Ιανουαρίου. Καθημερινά το Καρναβαλικό Κέντρο του Δήμου Πατρέων σφύζει από ζωή και τη φρέσκια και ολοζώντανη παρουσία των παιδιών που επισκέπτονται το χώρο κατά κύματα.

Στο Καρναβαλικό Κέντρο οι Πατρινοί και επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν μια σφαιρική και συγκροτημένη εικόνα της Ιστορίας και της φυσιογνωμίας του Πατρινού Καρναβαλιού με φωτογραφικό, αρχειακό υλικό, προβολές οπτικού υλικού, βραβευμένες στολές πληρωμάτων και πολλές πληροφορίες για το χαρακτήρα της μεγάλης γιορτής της πόλης. Στο Καρναβαλικό Κέντρο και στους χώρους του παρουσιάζεται η φυσιογνωμία του Πατρινού Καρναβαλιού, τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το υπεραιωνόβιο αυτό θεσμό και η διαδρομή που ακολούθησε έως ότου διαμορφωθεί, μέσα από τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες των καιρών.

Από την είσοδο του επισκέπτη στο Καρναβαλικό Κέντρο, αναδεικνύονται οι πτυχές του Πατρινού Καρναβαλιού ξεκινώντας από την ιστορική αναδρομή και ένα γοητευτικό οδοιπορικό στο χρόνο.

Το χθες υποστηρίζεται μέσα από την περιήγηση του επισκέπτη στις διάφορες θεματικές  ενότητες της μόνιμης έκθεσης: «Άρματα και Καρναβαλικό Εργαστήρι», «Στολές και Δημιουργίες Πληρωμάτων»,  και αναφορές σε όλες τις καταξιωμένες εκδηλώσεις που απαρτίζουν τον βασικό κορμό του Πατρινού Καρναβαλιού (Καρναβάλι των Μικρών, Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», Τσικνοπέμπτη, Μπουρμπούλια, Κρυμμένος Θησαυρός, Παρελάσεις, Τελετές Έναρξης και Λήξης κλπ). Επίσης φιλοξενείται με έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης η έκθεση «Ο Σατιρικός Τύπος στο Πατρινό Καρναβάλι» από το αρχείο του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Το υλικό που περιλαμβάνει η έκθεση στο Καρναβαλικό Κέντρο, προέρχεται από το αρχείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», τα ψηφιοποιημένα αρχεία του Δήμου Πατρέων  - που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των έργων «Στο Φακό της Ιστορίας» και «Ψηφιοποίηση Πατρινού Καρναβαλιού» - και από υλικό ιδιωτών.

Παράλληλα είναι χώρος ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών και των επισκεπτών για το Πατρινό Καρναβάλι και για τις τρέχουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του θεσμού, ενώ λειτουργεί και το πωλητήριο των αναμνηστικών προϊόντων του Πατρινού Καρναβαλιού, όπου υπάρχουν και εκδόσεις βιβλίων για το Πατρινό Καρναβάλι κλπ.

.Επίσης προβάλλεται το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ειδικά για το Πατρινό Καρναβάλι ο Παναγιώτης Φαφούτης. Στο ντοκιμαντέρ επιχειρείται μια ολοκληρωμένη καταγραφή όλων των δράσεων και των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, και δίνεται μια συγκροτημένη και αντιπροσωπευτική εικόνα του κατασκευαστικού μέρους που συντελείται στο Καρναβαλικό Εργαστήρι για τα άρματα και τις κατασκευές του Δήμου και στις αποθήκες του ΑΣΟ για τα πληρώματα.  Πρόκειται για μια εκλεκτή παραγωγή, που αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού και εκτός τοπικών συνόρων.

Στο Καρναβαλικό Κέντρο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, παραστάσεις και άλλες δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού δημιουργώντας έναν σταθερό πόλο καρναβαλικής ζωής.

Οι ώρες λειτουργίας του Καρναβαλικού Κέντρου είναι καθημερινά από τις 9 μέχρι τις 21.00.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr