Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα διήμερο γεμάτο πηγαία καρναβαλική θεατρική σάτιρα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Μώμος ο Πατρεύς"

Ένα διήμερο γεμάτο πηγαία καρναβαλική θε...

Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2014 στη σκηνή του Πάνθεον της Πάτρας

H μεγάλη στιγμή για τον θεσμό του Πανελληνίου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», φτάνει και φέτος μιας και η αγαπημένη διοργάνωση που γίνεται στο πλαίσιο πάντα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχή χρονιά, το διήμερο 7 και 8 Φεβρουαρίου 2014.

Ο «Μώμος ο Πατρεύς» συνεχίζει το δημιουργικό του ταξίδι στο Πατρινό Καρναβάλι, και δίνει βήμα στους ερασιτέχνες καλλιτέχνες με πρoσανατολισμό τη σάτιρα που τόσο έχουμε ανάγκη.

Έντεκα ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα θα συνθέσουν μία σπονδυλωτή σατυρική παράσταση, διάρκειας 2,5 ωρών η οποία θα παιχτεί στη σκηνή του θεάτρου «Πάνθεον» στην οδό Δημ. Γούναρη. Οι θίασοι θα εκφραστούν μέσω του θεάτρου κι όλοι μαζί θα προσφέρουν στο κοινό ένα διήμερο γέλιου, διασκέδασης, προβληματισμού και ανατροπής.

H αλλαγή φέτος του χώρου της διεξαγωγής του φεστιβάλ στο πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας θέατρο «Πάνθεον» (από το Δημοτικό Θέατρο που γινόταν τα τελευταία χρόνια) όπου η χωρητικότητα στην κεντρική αίθουσα 1 φτάνει περίπου τα εξακόσια άτομα, θα δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το φεστιβάλ ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό, που έχει αγκαλιάσει με θέρμη όλα αυτά τα χρόνια το εγχείρημα θέτοντας τις πιο στέρεες βάσεις του θεσμού.

Στο θέατρο «Πάνθεον» φέτος, θα παιχτεί δύο φορές η σπονδυλωτή παράσταση των σατυρικών δεκαλέπτων (την Παρασκευή 7/2/2014 ώρα: 21:00 & το Σάββατο 8/2/2014 ώρα: 20:00).

Το Φεστιβάλ (συν)διοργανώνουν ο Δήμος Πατρέων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», o Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ).

Το Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» σχεδιάστηκε με σκοπό την επανασύνδεση της σάτιρας με το Πατρινό Καρναβάλι μέσω του θεάτρου αλλά και τη δημιουργία ενός κέντρου καρναβαλικών πολιτιστικών συναντήσεων στην Πάτρα, την Πρωτεύουσα του Καρναβαλιού.

Το φετινό θέμα της παράστασης «Μώμος» είναι ένα  Poli-Neoeliniko Mouseio!

Αν στήναμε δηλαδή ένα μουσείο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής πραγματικότητας –σήμερα- τι θα βάζαμε μέσα; Σπεύσατε να το επισκεφτείτε καθότι αντάξιο του μεγαλείου της πατρίδος ή της… παρτίδ(ο)ς , όπως διατείνονται κάποιοι, προφανώς αγράμματοι.

Πριν την παράσταση «Μώμος 2014» θα παρουσιαστεί ένα 7λεπτο αφιέρωμα στην αγαπητή καρναβαλίστρια και στέλεχος για χρόνια στο Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάταρς «Ρεφενέ», Ακριβή Μεϊντανά που έφυγε από τη ζωή το 2013.

Το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» συμμετέχει με θεατροποιημένα μουσικά ιντερμέδια ανάμεσα στα δεκάλεπτα

Στην παράσταση του Σαββάτου θα απονεμηθούν:

α. Αναμνηστικά στις συμμετέχουσες ομάδες

β. Το βραβείο ΚΟΙΝΟΥ που θα προκύψει από τους θεατές και των δύο παραστάσεων (Παρασκευή, Σάββατο) και δεν αφορά, λόγω εντοπιότητας, πατρινές ομάδες.

Γενική είσοδος 8 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του «Πάνθεον» 18:00-21:00 καθημερινά. Κρατήσεις δεν είναι δυνατό να γίνουν, λόγω μεγάλης ζήτησης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2610-325778 & 6955-514155 (18:00-21:00)

Το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  7 και το Σάββατο  8 Φεβρουαρίου στο Θέατρο «Πάνθεον» σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ «ΜΩΜΟΣ Ο ΠΑΤΡΕΥΣ 2014»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/2/ 2014 Ώρα: 21:00

και ΣΑΒΒΑΤΟ 8/2/2014 Ώρα: 20:00

•Αφιέρωμα στην Ακριβή Μεϊντανά                                                                                         (διάρκεια 7 λεπτά)

•Σπονδυλωτή παράσταση σατυρικών δεκαλέπτων

(διάρκεια 150 λεπτά με 10λεπτο διάλειμμα  και ψηφοφορία κοινού στο τέλος)

ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

1. ΑΙΓΙΝΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  "Ο Καποδίστριας" "Για γέλια & για δάκρυα" Απόσπασμα από το έργο "Με κλειστό στόμα μιλάμε καλύτερα" του Γ. Μαρίνου ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

2. ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ Εύβοιας Θεατρικό Εργαστήρι "Κύκλος" Απόσπασμα από το έργο «Η πινακοθήκη των ηλιθίων»)  του Ν. Τσιφόρου

3. ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ   Θεατρική Ομάδα "ΘεατρΙΛΙΟΝ" «Παίδες εν … Κρίση»  του Σ. Μπαντούνα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

4. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Θεσπρωτίας  Θεατρική Εταιρία Ανάπτυξης Τέχνης & Οράματος "Θέλω να σου σφίξω το χέρι" βασισμένο στο μονόπρακτο του Χ. Πίντερ  «Νέα Τάξη Πραγμάτων»

5. ΑΘΗΝΑ Θεατρική Ομάδα «Οι ΑΣΤΟΥΡΘΟΙ»"Ουγκ!" της Μαρίας Περρή ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (10λεπτο)

6. ΠΑΤΡΑ Θεατρική Ομάδα  Πολιτιστικού Κέντρου  Εργαζομένων  Ο.Τ.Ε.«Η σχέση» απόσπασμα από το έργο  «Η Διαθήκη» του Μ. Ποντίκα

7. ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  Θεατρική Ομάδα  Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Νεότητας Φιλιατών «Διαφημίσεις» απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά  «Ω τι κόσμος Μπαμπά»

8. ΙΕΡΙΣΣΟΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Θεατρική ομάδα "Γκαργκάνια" πολιτιστικού συλλόγου "ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ" "Οι γριές"  από τις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη

9. ΣΑΜΟΣ Θεατρική Ομάδα Σάμου Το στιγμιότυπο στο νεκροταφείο από το έργο "Κοίτα τους" του Μ. Ποντίκα

10. ΠΑΤΡΑ Θεατρική Ομάδα  Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών «Η επίσκεψις  της οικογένειας Ιατρού» από το έργο "Φαύστα" του Μπόστ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture