Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από αυτή την Πέμπτη 30/1/2014 το "Nymphomaniac, μέρος Ι" αρχίζει να προβάλλεται στην Πάτρα

Από αυτή την Πέμπτη 30/1/2014 το "N...

Στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε, σε 2 αίθουσες

Σε δύο αίθουσες των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα θα αρχίσει να προβάλλεται από αυτή την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 η πολύ τολμηρή νέα ταινία του 58χρονου Δανού σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ με τίτλο «Nymphomaniac, μέρος Ι». Μάλιστα στη μία από τις αίθουσες η προβολή θα ξεκινάει ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα.

Στην ταινία που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις ήδη πριν από την προβολή της, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Σαρλότ Γκαίνσμπουργκ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στέισι Μάρτιν, Σάια Λαμπεφ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Τζέιμι Μπελ, η Ούμα Θέρμαν, ο Γουίλεμ Νταφόε και οι Μία Γκοθ, Σόφι Κένεντι Κλάρκ, Κόνι Νίλσεν, Μάικλ Πας, Ζαν-Μάρκ Μπαρ και ο βετεράνος Ούντο Κίερ, ο οποίος είχε παίξει και σε ορισμένα Ελληνικά σοφτ πορνό της δεκαετίας του ’70.

Η είδηση για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ότι η συγκεκριμένη ταινία που είναι αλήθεια ότι δοκιμάζει τα όρια τέχνης και πορνογραφίας, τελικά θα κυκλοφορήσει σε 2 μέρη με το δεύτερο να έχει προγραμματιστεί από τις εταιρείες διανομής Σπέντζος και Seven να βγει στην Ελλάδα στις 20 Φεβρουαρίου 2014, τρεις εβδομάδες μετά.

Πάντως στην Ελλάδα θα δούμε την τετράωρη νέα δημιουργία του «προβοκάτορα» Τρίερ (Δαμάζοντας τα κύματα, Dogville, Oι Ηλίθιοι, Χορεύοντας στο σκοτάδι) νωρίτερα από τις ΗΠΑ όπου η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 21 Μαρτίου και τις 18 Απριλίου 2014, αντίστοιχα τα δύο μέρη.

Πάντως όσοι βρέθηκαν στο 30ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα, στην αίθουσα Εgyptian Thetre είχαν την ευκαιρία να δουν πρώτοι την ταινία την περασμένη Δευτέρα. Μάλιστα επρόκειτο για μία «μυστική» προβολή καθώς δεν είχε ανακοινωθεί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Τζον Κούπερ, ποιά ακριβώς θα ήταν η ταινία! Έτσι οι θεατές βρέθηκαν προ εκπλήξεως να παρακολουθούν την ερωτική «οδύσσεια» και τις ιστορίες της νυμφομανούς κεντρικής ηρωίδας.

Το φιλμ παρουσιάζει το άγριο, αλλά ποιητικό συνάμα ταξίδι, όπως το αφηγείται η διαγνωσμένη νυμφομανής Τζο, από τη γέννηση της μέχρι σήμερα, σε ηλικία 50 ετών. Ένα κρύο βράδυ του χειμώνα, ο γοητευτικός εργένης Σέλιγκμαν (Στέλαν Σκάρσγκαρντ, βρίσκει τη Τζο (στο ρόλο η Σαρλότ Γκαίνσμπουργκ που έχει και μία γυμνή ερωτική σκηνή με δύο μαύρους άνδρες) χτυπημένη σ’ ένα σοκάκι.

Τη μεταφέρει στο διαμέρισμα του, όπου τη φροντίζει και τη ρωτάει για τη ζωή της. Την ακούει με βαθιά προσήλωση καθώς η πολύπλευρη και χειμαρρώδης ζωή της ξετυλίγεται σε 8 κεφάλαια.

Επιμέλεια - Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture