Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία με έργο βασισμένο σε ποίηση του Κωστή Παλαμά, με τη συμμετοχή της Πατρινής σοπράνο Βασιλικής Καραγιάννη

Συναυλία με έργο βασισμένο σε ποίηση του...

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27/1/2014

Αυτή τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 20.30, θα παρουσιαστεί μία από τις σημαντικότερες ποιητικές συνθέσεις του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, ο οποίος ως γνωστό είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1859, σε σύνθεση Μιχάλη Τερζή.

«Ο Ύμνος Της Αθηνάς» όπως λέγεται, που έχει βραβευθεί στον Φιλαδέλφειο ποιητικό Αγώνα, θεωρείται ένα από τα κορυφαία του έργα και είναι μία καταγραφή για τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας. Το έργο ερμηνεύει ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος και η Πατρινής καταγωγής ταλαντούχα σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη.

Αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων την οποία διευθύνει ο Ελευθέριος Καλκάνης, καθώς και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων με διευθυντή τον Σταύρο Μπερή. Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τους Βασίλη Κουμπή και Μιχάλη Τερζή. Προλογίζει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Κασίνης.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά και μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ των συσσιτίων και του ταμείου αστέγων του Δήμου Αθηναίων - Κ.Υ.Α.Δ.Α.

«Ο Ύμνος της Αθηνάς», μελοποιημένη ποίηση Κωστή Παλαμά σε σύνθεση Μιχάλη Τερζή. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης  Δευτέρα 27 Ιανουαρίου  Ώρα έναρξης: 20:30  Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (Φοιτητικά) – 15, 25, 35 και 50 ευρώ.

H Bασιλική Καραγιάννη από το Ρίο της Πάτρας θεωρείται από τις πιο ταλαντούχες και καταξιωμένες λυρικές ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς με σταθερή παρουσία στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture