Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στις 23 Ιανουαρίου 2014 στις Πατρινές αίθουσες η νέα ταινία με τον πράκτορα Τζακ Ράιαν - Στο ρόλο ο Κρις Πάιν

Έρχεται στις 23 Ιανουαρίου 2014 στις Πατ...

Συμπρωταγωνιστούν οι Κένεθ Μπράνα, Κίρα Νάιτλι και ο Κέβιν Κόστνερ

Σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα από τις ΗΠΑ όπου θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου 2014, θα βγει στη χώρα μας, από την εταιρεία διανομής UIP το φιλμ «Jack Ryan, Shadow Recruit – Τζακ Ράιαν, Πρώτη Αποστολή» που έχει σκηνοθετήσει ο 53χρονος Εγγλέζος καλλιτέχνης Κένεθ Μπράνα και πρωταγωνιστούν ο γοητευτικός Κρις Πάιν, η Κίρα Νάιτλι (Άννα Καρένινα), ο βραβευμένος με Όσκαρ για το "Χορεύοντας με τους λύκους" Κέβιν Κόστνερ καθώς και ο ίδιος ο Κένεθ Μπράνα που το 2011 είχε σκηνοθετήσει με επιτυχία το 1ο «Thor».

Το σενάριο είναι των Άνταμ Κοζάντ & Ντέιβιντ Κεπ (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Mission: Impossible, Jurassik Park) έχοντας βασιστεί σε χαρακτήρες που δημιούργησε ο Αμερικανός συγγραφέας Τομ Κλάνσι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών τον Οκτώβριο του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 33χρονος Chris Pine (έχει παίξει στα νέα Star Trek φιλμ) είναι ο 4ος κατά σειρά ηθοποιός που αναλαμβάνει στην μεγάλη οθόνη να υποδυθεί τον κεντρικό ρόλο του νεαρού πράκτορα και αναλυτή της CIA Τζακ Ράιαν, μετά από γνωστούς και αγαπητούς ηθοποιούς όπως ήταν οι Alec Baldwin, Harrison Ford και Ben Affleck. Η όλη κινηματογραφική παραγωγή αφιερώνεται στην μνήμη του Tom Clancy.

Διάρκεια φιλμ: 105’

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο πιο δημοφιλής εικονικός χαρακτήρας δια χειρός Τομ Κλάνσι, ο θρυλικός και εμπορικότατος Jack Ryan επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και ο Κρις Πάιν, μετά τους Άλεκ Μπάλντουιν (ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ), Χάρισον Φορντ (ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΛΕΘΡΟΥ) και Μπεν Άφλεκ (ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ) οι οποίοι ενσάρκωσαν επιτυχώς τον ήρωα, εμπνέει το σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της ταινίας Κένεθ Μπράνα που, μετά το μπλοκμπάστερ φιλμ «Thor», τού εμπιστεύτηκε το ρόλο του διάσημου αναλυτή της CIA σε μια περιπέτεια χαρακτήρων, γεμάτη ανατροπές και καταιγιστική δράση που επικεντρώνεται στα πρώτα του βήματα ως πράκτορα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία επαναφορά του δημοφιλούς αυτού ήρωα στην μεγάλη οθόνη ενώ αν η ταινία έχει εμπορική επιτυχία αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες συνέχειες. Το τρέιλερ ήδη προβάλλεται στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα όπου και αναμένεται η ταινία στις 23/1/2014.

Στην ταινία αυτή βρίσκουμε τον Τζακ Ράιαν (Κρις Πάιν), απόστρατο πεζοναύτη, ως οικονομικό αναλυτή που ανακαλύπτει ότι o ρωσικής καταγωγής συνεργάτης της εταιρείας όπου εργάζεται (Κένεθ Μπράνα) σχεδιάζει την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ μέσω τρομοκρατικής επίθεσης, συνδυάζοντας τη διεθνή τρομοκρατία με τα ριψοκίνδυνα κόλπα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο.

Τα πάντα γύρω του είναι επισφαλή και το μόνο βέβαιο είναι πως, σε έναν κόσμο όπου κάθε κίνητρο κρύβει και κάποιο μυστικό και κάθε μυστικό συνδέεται και με ένα ψέμα, οποιαδήποτε κίνηση κι αν κάνει ενέχει τεράστιο κίνδυνο με παγκόσμιες επιπτώσεις.

Ο ήρωας Τζακ Ράιαν έχει γίνει συνώνυμο ενός πολύ άξιου, αθόρυβου και αποτελεσματικού μυστικού πράκτορα. Δίχως να έχει παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση ως κατάσκοπος, αλλά έχοντας τέτοιο οξύ μυαλό και τέτοια ευφυΐα που να του επιτρέπει να είναι τολμηρός, ο Τζακ Ράιν δεν χρειάζεται να στηρίζεται σε γκάτζετ, παρά μόνο στο μυαλό και στο αλάνθαστο ένστικτό του.

Αν και, μετά από 13 best seller βιβλία και 4 πετυχημένες ταινίες, ο Τζακ Ράιαν έχει ενσωματωθεί πλήρως στη σύγχρονη κουλτούρα, οι δημιουργοί της συγκεκριμένης ταινίας, εν έτει 2014, θέλησαν να προσεγγίσουν τον ήρωα δίχως καμιά μνεία στο παρελθόν του ως κατασκόπου, αλλά να φωτίσουν περισσότερο τα νεανικά του χρόνια και το πώς έγινε συνώνυμο του απόλυτου κατασκόπου. Με άλλα λόγια, οι θεατές θα δουν πώς εξελίσσεται από φοιτητής σε πράκτορα της CIA και ακολούθως πώς βρίσκεται στο επίκεντρο κοσμοϊστορικών γεγονότων, παίζοντας καταλυτικό ρόλο, χωρίς να είναι υπερήρωας, παρά ένας πράκτορας με έντονη την αίσθηση του δικαίου και μοναδική συνδυαστική ευφυΐα.

Πρόκειται, δηλαδή, για έναν «καθημερινό» κατάσκοπο, κι όχι έναν εκπαιδευμένο δολοφόνο, που όταν καλείται να υπηρετήσει την πατρίδα του πέφτει, άφοβα, στα βαθιά και παλεύει. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιλογή τόσο του Σαιξπηρικού ηθοποιού - σκηνοθέτη Κένεθ Μπράνα όσο και του Κρις Πάιαν (που έδωσε νέα πνοή και στο Star Trek) από τους δημιουργούς, έγινε προκειμένου να δώσουν νέα πνοή στον ήρωα και τις περιπέτειές του.

Η ταινία είναι όπως λέγεται, περισσότερο περιπετειώδης από τις τέσσερις προηγούμενες, με πολύ έντονες σκηνές δράσης και ανατροπών.

Τα γυρίσματα έγιναν σε Νέα Υόρκη, Μόσχα, Λονδίνο και Λίβερπουλ, με τρικάμερο κυρίως και με την πλειοψηφία των σκηνών να γυρίζεται δίχως πρόβα ώστε να υπάρχει ο πρώτος αυθορμητισμός που κρατά την αυθεντικότητα και την τραχύτητα που έχει η ανθρώπινη συμπεριφορά και οι αναμετρήσεις.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture