Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

9 κόλπα για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου όλη την ημέρα!

9 κόλπα για να ενισχύσεις τον μεταβολισμ...

Το πρωινό βοηθά τον μεταβολισμό να πάρει μπρος, ειδικά όταν το τρως μέσα σε μία ώρα αφού ξυπνήσεις

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς αλλά την ώρα που κάθεσαι στον καναπέ και παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά, το σώμα σου προσπαθεί να κάψει θερμίδες. Πώς γίνεται αυτό; Με τον μεταβολισμό σου φυσικά. Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορείς να τον επιταχύνεις, βοηθώντας τον να κάψει όσες περισσότερες θερμίδες γίνεται. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τους παρακάτω εύκολους τρόπους:

Όταν σηκώνεσαι το πρωί

Το πρωινό βοηθά τον μεταβολισμό να πάρει μπρος, ειδικά όταν το τρως μέσα σε μία ώρα αφού ξυπνήσεις. «Ο μεταβολισμός σου ξεκουραζόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε το πρώτο γεύμα της ημέρας θα τον θέσει και πάλι σε λειτουργία» εξηγεί η Keri Gans, R.D.N., συγγραφέας του The Small Change Diet. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτίμησε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως με άπαχο γάλα και μούρα.

Κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων

Το να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου πιο μακριά, μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα, αλλά στην πραγματικότητα θα σε κάνει να κινηθείς λίγο περισσότερο. «Με το να αυξάνεις τους παλμούς της καρδιάς σου για σύντομο χρονικό διάστημα, βοηθά τον μεταβολισμό σου να συνεχίζει να δουλεύει» εξηγεί η Gans.

Όταν πηγαίνεις το πρωί στο γραφείο

Πιες ένα φλιτζάνι καφέ. Έρευνες δείχνουν ότι η καφεΐνη αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό σου, έστω και λίγο, λέει ο David Katz, MD, διευθυντής του Yale University Prevention Research Center και συγγραφέας του Disease Proof. Πρόσεξε όμως όλα τα ροφήματα καφέ (πχ caramel latte), αφού έχουν τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη που ακυρώνουν τα οφέλη του καφέ.

Στη δουλειά

Μπορείς να μιλάς με τους συναδέλφους σου αρκεί να μην γίνεται στο chat. »Με το να κινείσαι σε κάθε ευκαιρία, ακόμα κι αν είναι μόνο για να σηκωθείς να πας στην τουαλέτα, κρατάς τον καρδιακό σου ρυθμό ανεβασμένο και ως εκ τούτου, αυξάνεις τον μεταβολισμό σου» λέει η Shirley Archer, μία εκπαιδεύτρια φυσικής κατάστασης. Δοκίμασε να περπατάς στο γραφείο για να μιλάς με τους συναδέλφους και όχι να χρησιμοποιείς email.

Όταν παραγγέλνεις μεσημεριανό

Διάλεξε τα σωστά τρόφιμα, και θα ανατροφοδοτήσεις το μεταβολισμό σου. «Τίποτα δεν νικά ένα σάντουιτς γαλοπούλας με ψωμί ολικής αλέσεως, μαρούλι, ντομάτα και μουστάρδα και ένα ένα φρούτο» τονίζει η Gans. «Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και υδατάνθρακα θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να περάσεις την ημέρα σου χωρίς να σέρνεσαι» προσθέτει.

Στο μηχάνημα με το νερό

Όταν ερχόμαστε στο νερό, το κρύο είναι καλύτερο. »Το σώμα σου καίει περισσότερες θερμίδες σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, διότι πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να σε κρατήσει ζεστή και έτσι με την κατανάλωση κρύου νερού, θα καταλήξεις να καις περισσότερες θερμίδες από ότι αν έπινες νερό σε θερμοκρασία δωματίου» αποκαλύπτει η Lisa Gain, Ph.D., εξελικτική βιολόγος και ιδρύτρια του snack-girl.com.

Μετά τη γυμναστική

Καλά τα νέα για τους απανταχού choco-lovers. Πίνοντας σοκολατούχο γάλα μετά τη γυμναστική, βοηθάς τον μεταβολισμό σου να γίνει πιο δυνατός. «Όταν γυμνάζεσαι το σώμα σου χάνει γλυκόζη. Θα πρέπει να την επαναφέρεις αμέσως για να κρατήσεις τον μεταβολισμό σου σε καλό δρόμο» λέει η Gans. Το σοκολατούχο γάλα είναι ιδανικό γιατί έχει τον τέλειο συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών.

Στο δείπνο

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα πικάντικα φαγητά μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό σου, οπότε γέμισε το πιάτο σου με καυτερές πιπεριές και ταμπάσκο. Το καλό με τα μπαχαρικά είναι ότι δεν περιέχουν λιπαρά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις θερμίδες.

Το βράδυ

Βρες χρόνο για να ηρεμήσεις και ο μεταβολισμός σου θα σε ευχαριστεί. «Όταν αγχώνεσαι, ο οργανισμός απελευθερώνει κορτιζόλη και η υπερβολική κορτιζόλη επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου» εξηγεί η Archer. Για να το επιτύχεις, κάνε ό,τι σε χαλαρώνει περισσότερο, όπως γιόγκα, διαλογισμό ή να μιλήσεις με την κολλητή σου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being