Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με Χάνσελ και Γκρέτελ…στην πρίζα! (...για τα παιδιά)

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με Χάνσελ κ...

Και το Αγόρι με τη Βαλίτσα για τους εφήβους

27  kai 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 και στις 17:00 , 28 Δεκεμβρίου στις 11:00 και 2, 3, 4 και 5 Ιανουαρίου 2014 στις 11:00 είναι το πρόγραμμα των παραστάσεων του έργου Χάνσελ και Γκρέτελ…στην πρίζα! της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας,  για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το έργο θα παίζεται  στο Δημοτικό  Θέατρο Απόλλων.

Η ιστορία γνωστή: Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ εγκαταλείπονται στο δάσος και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, βρίσκουν καταφύγιο σ’ ένα ζαχαρωτό σπίτι, που αποδεικνύεται παγίδα μιας Μάγισσας. Με την εφευρετικότητά τους, καταφέρνουν να εξοντώσουν τη Μάγισσα και να επιστρέψουν σπίτι τους…

Μέσα από την περιπέτειά τους, τα δύο παιδιά γίνονται μαχητές της ζωής, ωριμάζουν και ενηλικιώνονται, αποκτούν γνώση! Στα καλά και στα άσχημα παραμένουν ενωμένοι, δίνοντάς ένα σπουδαίο μάθημα για τη μεγάλη  αξία της οικογένειας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης - Κέννυ Μακ Λέλλαν
Σκηνικά-Κοστούμια : Κέννυ Μακ Λέλλαν
Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Γιώργος Δίπλας
Κίνηση: Κατερίνα Αναλυτή
Δραματουργία: Γιούλη Δούβου
Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Σπύρου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Θανάσης Στασινός

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Μαντώ Κεραμιδά, Δημήτρης Παπαδάτος,  Λυδία Τζανουδάκη.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ για τα παιδιά και 7 ευρώ για τους μεγάλους.

Στις 2, 3, 4 και 5 Ιανουαρίου 2014 στις 19:30,   Το αγόρι με τη Βαλίτσα του Μάικ Κένι, σταματά το εκτός έδρας ταξίδι του και σταθμεύει για λίγο στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι-Σανταρόζα 7 και Καρόλου.

Το Αγόρι με τη Βαλίτσα, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και καταφέρνει με εργαλεία το χιούμορ και τη δράση να αναδείξει την πραγματικότητα παιδιών του 21ου αιώνα, τα οποία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είτε εξαιτίας της φτώχειας, είτε λόγω του πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος με προτροπή των γονιών του αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εμπόλεμη πατρίδα του προς αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής, στο Λονδίνο. Στο ταξίδι του αυτό , θα γνωρίσει καινούργια μέρη και ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος και με καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να αντιδράσει γρήγορα αν θέλει να επιβιώσει.

Σύμμαχοί του σε αυτή την αναζήτηση θα είναι η Κρίσια, ένα κορίτσι που θα γνωρίσει τυχαία σε ένα λεωφορείο και ο Σεβάχ, ο ήρωας των παιδικών του χρόνων, με τη βοήθεια των οποίων, θα καταφέρει να φτάσει ύστερα από πολλές αντιξοότητες στον προορισμό του. Είναι όμως το Λονδίνο ο προορισμός που είχε ονειρευτεί;

Ο συγγραφέας του έργου ο Μάικ Κένι είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς θεατρικών έργων για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων για το έργο του κι έχει συμπεριληφθεί σε λίστα της εφημερίδας «The independent» ως ένας από τους δέκα καλύτερους εν ζωή συγγραφείς θεατρικών έργων στη Μ.Β.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Στρατής     Πανούριος
Σκηνικό-κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Παίζουν:
Γιώργος Μάρκου, Τηλέμαχος Τσώλης,  Ανδριάνα Χαλκίδη

Υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας  του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Γενική είσοδος 7 ευρώ

Τηλ.ταμείου:2610273613

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture